Ce este Palo Santo?

Ce este Palo Santo?

0 Shares
0
0
0

Palo santo – lemnul aromatic care a fost folosit pentru vindecarea traditionala si in ceremoniile spirituale din culturile indigene si mestizo latino-americane de acum mai multe secole, a cunoscut o crestere a popularitatii comerciale, alaturi de preocuparile legate de starea de conservare.

Popularitatea sa in cadrul comunitatii, este determinata de mirosul sau cald atunci cand este ars ca o tamaie si oblic promite sa goleasca un spatiu de „vibratii rele”.

Ce este exact Palo Santo?

Speciile de copaci utilizate in lumea wellness se numesc bursera graveolens, care cresc peste tot in America, inclusiv Mexic, Peru, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Insulele Galápagos si abundent in Ecuador continental. Pentru a obtine palo santo de cea mai buna calitate, lemnul trebuie sa fie recoltat intr-un anumit fel.

„Ei ajung la o varsta matura la 50 pana la 70 de ani. Este relativ scurt un astfel de copac. Odata ce copacul moare din cauze naturale, trebuie lasat cel putin de la cinci pana la opt ani, pentru ca uleiurile din inima lemnului sa se maturizeze suficient pentru a face tamaie de calitate”, a declarat Jonathon Miller Weisberger, un etnobotanist si autor al„ Rainforest Medicine: Preserving Stiinta indigena si biodiversitatea din Amazonul de sus.” Acest lemn in varsta cazut este apoi prelucrat in betisoare folosite ca tamaie.

Caracteristici cheie ale Palo Santo

 • Profil chimic extrem de complex: alfa-terpineol (19%), limonen (13%), beta-bisabolen (12%), carvone (7%). Alfa-terpineolul este un monoterpenol care este o componenta majora a uleiurilor de pin, este antibacterian si antiviral si un bun tonic general.
 • Limonenul este o componenta principala in uleiurile citrice si sustine somnul, relaxarea, digestia si, de asemenea, un bun tonic general. Beta-bisabolena este un sesqueterpene si antiinflamator. Carvone este o cetona „usoara”, dar este totusi o cetona ceea ce inseamna ca uleiul nu este potrivit pentru gravide sau copii.
 • Utilizari traditionale: Lemnul este folosit de indigenii din Ecuador si Peru pentru a purifica atmosfera din spatiile de locuit.
 • Suport digestiv, cu accent deosebit pe pancreas: Conform medicinei traditionale chineze, pancreasul este asociat cu „gandirea” si sufera atunci cand nu putem „opri mental”.
 • Datorita ombardamentului mental constant cu care ne confruntam cu totii, nu trebuie sa surprinda faptul ca tulburarile pancreatice la nivel mondial sunt in crestere. Palo Santo are o afinitate speciala cu acest organ, permitand transcendenta si acceptarea si sprijina splina si ficatul.
 • Dureri musculare si articulare, reumatism: Palo Santo sprijina recuperarea de la leziuni, cum ar fi entorse si dureri articulare.
 • Alte aplicatii fizice: ajuta la sustinerea pielii, a sistemului respirator, a tusei etc.
 • Psihologic: Uleiul are o influenta calmanta si poate ajuta si concentrarea. Poate spori increderea, reduce iritabilitatea si nelinistea. Mai mult, aduce un sentiment de „a fi protejat” si te face sa te simti centrat si echilibrat.
 • Psihospiritual: Palo Santo ajuta la munca subtila a energiei si este un mare ajutor al meditatiei. Incurajeaza increderea si este un „demachiant auric” uimitor de puternic, cu un efect particular asupra chakrei a 6-a.
 • Precautii: Prezenta unor cantitati chiar mici de cetone este inadecvata pentru copii si mame insarcinate sau care alapteaza.
 • Mod de utilizare:
  • Amestecat cu un ulei purtator si in combinatie cu alte uleiuri pentru masaj.
  • Difuzarea camerei, ca parfum de camera si, de asemenea, imbunatatitor al meditatiei.
  • Cand calatoriti ca scut de protectie impotriva influentelor mediului.
 • Palo Santo Hydrolat: Palo Santo produce un hidrolat frumos care a devenit recent disponibil. Pulverizati-va inainte de yoga, meditatie etc., pentru a ajuta la impamantarea si calmarea mintii. Puteti utiliza, de asemenea, in acelasi mod pentru a calma sistemul nervos si a trezi facultati mentale.

Acesta este un mod minunat de a stimula creativitatea si inspiratia si, de asemenea, de a elimina energiile negative intr-o camera de hotel, etc. De asemenea, puteti utiliza hidrolatul ca compresa calda sau rece, de exemplu, pe stomac. Stropiti-l pe picioare pentru ridicare instantanee.

Este sigur palo santo?

Un lucru este cat se poate de evident in ceea ce priveste palo santo, si anume ca acesta nu este deloc daunator pentru sanatate. Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN) a lansat pentru prima data o revizuire a starii de conservare a bursera graveolens si a declarat-o „de cea mai mica ingrijorare”.

Cum se foloseste palo santo?

Palo santo are un miros dulce, dar complex. Uleiul sau esential este utilizat in produsele de larg consum, precum samponul, parfumul si sapunul pentru parfum. Bastoanele de palo santo sunt arse ca un instrument sacru in ceremoniile spirituale precum smudging-ul, care are scopuri diferite, dar se spune in mod obisnuit ca curata energia negativa. Aceste practici isi au radacinile in culturile indigene, dar palo santo este folosit si in ceremoniile religioase catolice din America Latina.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii in legatura cu palo santo, pe care cu totii trebuie sa le cunoasteti. Daca doriti sa simtiti pe propria piele beneficiile sale, cu un click pe https://www.e-palosanto.com/lemn-palo-santo, descoperiti multe produse palo santo.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like