Terapia de masaj este o abordare a tratamentului care creste in cerere si popularitate. Pe vremuri, a fost considerata o abordare alternativa sau variabila, dar acum devine mult mai mainstream. Mai important, acum ca terapia de masaj este considerata o optiune de tratament generala, multe companii de asigurari ofera acoperire pentru sesiunile de tratament.
Aceasta forma de terapie implica tehnici hands-on pentru a creste circulatia, a scapa de tensiune, a reduce stresul, a scapa de anxietate, a imbunatati somnul si a promova relaxarea pe intregul corp, precum si multe alte beneficii.
Zonele de tesuturi moi ale corpului includ muschii, tendoanele, tesutul conjunctiv, etc. Daca cineva este tensionat si are nevoie de o eliberare, sau au fost raniti si au vatamari musculare si / sau tisulare nervoase extinse care plagioneaza corpul lor, terapia de masaj ar putea merita explorat.
Vom vedea in continuare care sunt cateva dintre cele mai importante beneficii pe care sedintele de masaj terapeutic le pot oferi.
- Este relaxant – cand corpul este incordat si sub stres, produce niveluri nesanatoase ale binecunoscutului hormon de stres, cortizolul, care poate contribui la cresterea in greutate, insomnie, probleme digestive si dureri de cap. Terapia de masaj s-a dovedit a scadea nivelul cortizolului in organism.
Aceasta permite organismului sa intre intr-un mod de recuperare. Mai mult, aceasta forma de terapie declanseaza, de asemenea, sentimente de relaxare durabile, starea de spirit imbunatatita si niveluri de stres reduse.
- Reduce stresul – nu numai ca terapia de masaj poate ajuta la ameliorarea stresului, dar sesiunile regulate de masaj pe o perioada indelungata de timp pot stimula nivelul de energie, pot reduce durerea si pot stimula indivizii atat la nivel fizic cat si emotional.
- Poate ajuta scaderea tensiunii arteriale – S-a constatat ca sesiunile periodice de masaj terapeutic reduc nivelul tensiunii arteriale. De fapt, unele studii pe termen lung au aratat ca un program de masaj consecvent poate reduce atat tensiunea sistolica (numarul superior), cat si diastolicul (numarul mai mic).
Mai mult, poate reduce si nivelul de cortizol din corp. Mai mult, sedintele de masaj consistente pot reduce, de asemenea, surse declansatoare pentru anxietate, ostilitate, tensiune si depresie. La randul sau, nivelul mai scazut al tensiunii arteriale poate reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si / sau insuficienta renala, precum si multe alte probleme de sanatate.
- Promoveaza relaxarea musculara – Scopul terapiei de masaj este de a viza sursa durerii corpului prin eliminarea muschilor incordati, cresterea flexibilitatii si asigurarea relaxarii muschilor afectati, precum si a corpului in ansamblu.
Masajul promoveaza, de asemenea, circulatia catre muschii afectati sau raniti, ceea ce creste nutrienti si oxigen la tesuturile deteriorate. La randul sau, aceasta activitate crescuta la locurile afectate reduce rigiditatea si edemul (umflarea) in muschi si articulatii, precum si creste flexibilitatea pentru a ajuta la reducerea durerii.
Mai mult, aceasta forma de terapie elibereaza, de asemenea, endorfine (hormoni care ucid durerea), care stimuleaza nivelul de dopamina si serotonina din organism. Acesti hormoni ajuta organismul in multe feluri – atat fizic cat si emotional. Dupa caz, acestea promoveaza vindecarea, managementul durerii si sentimentele de euforie, precum si ajuta la calmarea nervilor.
- Poate ajuta la imbunatatirea circulatiei – nu trebuie subestimate beneficiile pe termen lung ale terapiei de masaj. Circulatia imbunatatita face parte dintr-un efect al bulgarii de zapada care apare in organism ca urmare a primirii terapiei regulate de masaj in mod constant. Acest lucru se datoreaza faptului ca circulatia corecta aduce muschii deteriorati, rigid si tensionat, aportul bogat de sange de care au nevoie pentru a promova vindecarea.
Mai mult, masajul promoveaza, de asemenea, o imbunatatire a circulatiei prin utilizarea presiunii hands-on, care deplaseaza sangele prin zonele deteriorate si congestionate ale corpului. La randul sau, eliberarea aceleiasi presiuni determina curgerea de sange nou in tesuturi. Mai mult, actiunea de stoarcere, rasucire si tragere a tehnicii de masaj elimina de asemenea acidul lactic din tesuturile musculare.
Drept urmare, aceasta actiune imbunatateste circulatia lichidului limfatic, care transporta produse reziduale metabolice departe de organele si muschii interni. La randul sau, acest lucru duce la scaderea nivelului tensiunii arteriale si imbunatatirea functiei generale a corpului.
- Poate ajuta la imbunatatirea posturii – multi oameni experimenteaza dureri de spate, gat si muschi din mai multe surse. Cu toate acestea, cauza principala a acestei dureri rezulta din postura slaba. De fapt, durerile de spate cronice, care reprezinta primul motiv pentru zilele de munca ratate si a doua cea mai frecventa cauza de dizabilitate, este adesea rezultatul unei posturi incorecte sau slabe in timpul sederii.
Mai mult decat atat, faptul ca o persoana este supraponderala, are postura slaba si miscari repetitive sau excesive poate contribui, de asemenea la incordarea de pe spate si alte zone potentiale cu probleme. Ca urmare, incordarea adaugata cauzeaza adesea spasme, durere si muschi tensionati la solduri, glute, spate, gat si picioare.
Terapia de masaj poate ajuta corpul sa revina la aliniere corecta. De fapt, imbunatatirea posturii poate fi unul dintre cele mai benefice si relaxante aspecte ale terapiei de masaj. Masajul permite corpului sa se relaxeze si sa slabeasca muschii facuti tensionati si dusi printr-o postura proasta. La randul sau, acest lucru permite corpului sa se pozitioneze in pozitia sa organica si fara durere. Ca parte a unui program consistent de terapie de masaj, muschii corpului sunt dezlipiti si relaxati.
Mai mult decat atat, imbinarile au o mai mare libertate, flexibilitate, raza de miscare si puncte de presiune sunt ameliorate. Ca urmare, organismul este capabil sa se pozitioneze intr-o postura organica si sanatoasa. Pe scurt, terapia de masaj ajuta la corectarea pozitiilor si miscarilor dezvoltate in timp ca reactie la durere.