Boxe, performanta sau aspect?

Boxe, performanta sau aspect?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de care boxe ati avea, boxe club sau boxe normale trebuie sa determinati ce conteaza cel mai mult? Performantele sau aspectul?

Unul din cele mai intens dezbatute subiecte din sonorizarea incaperilor este tocmai acesta. Barbatii in general vor boxe mari de podea insa sotiile nu vor si de aici apar mai multe frustrari. Lucrurile au stat la fel pana nu de mult insa indraznim sa afirmam ca acum lucrurile s-au schimbat putin.

In trecut era un lucru clar: boxele de podea trebuiau sa aiba un diametru alt difuzorului foarte mare pentru a putea sa aiba performante pentru un nivel anume. In ceea ce priveste partea tehnica lucrul acesta a fost explicat mai ales de faptul ca in momentul in care diametrul difuzorului era mai mare de 20 de cm sensibilitatea pe care o aveau boxele crestea foarte mult si astfel boxele erau usor de controlat si aveau amplificari de puteri reduse.

Din nefericire la noi aceasta situatie tehnica a fost atat de raspandita incat a deveni chiar o mentalitate si lucrurile s-au desprins de sfera tehnica. Sunt multi romani care inca mai vor ceva mare si cauta boxe care au un bass urias si care ocupa enorm de mult spatiu, aratand mai putin frumos in livingurile moderne. Sunt si producatori din zona de consum care au tinut in gama produsele acestea si de aceea oamenii inca le mai cauta.

Aceste boxe nu par foarte prietenoase cu sufrageriile moderne si din fericire sunt si solutii. In ceea ce priveste zona tehnica totul s-a schimbat si nu avem cum sa ne mai bazam pe tehnicile vechi. Pe piata sunt amplificatoare cu puteri foarte mari si care au si un pret foarte accesibil si dispare astfel nevoia de boxe care sa aiba o eficienta buna cu scopul de a satisface nevoile in materie de dinamica si de volum.

In domeniul ingineriei acustice au avut loc progrese mari in ultima vreme si s-au realizat boxe pentru podea cu dimensiuni mici care au un sunet ce contrazice legile acusticii si fizicii. Se lucreaza la proiectare cu sisteme mai sofisticate care se bazeaza pe analiza spectrului utilizand raze laser.

Se permite si realizarea incintelor acustice care au potentialul de a compensa usor dimensiunile foarte mari ale difuzoarelor. Vom obtine asa si un sunet mai amplu si mai dinamic cu incinte elegante, estetice si inguste.

Pentru un pret mai mare putem opta si pentru un maxim de rafinament sonor si estetic. Designul este unul minimalist nordic iar versiunile in alb si negru au aspect mat. Putem opta si pentru versiuni precum nuc ori frasin. In acest sens aspectul nu reprezinta totul.

Aceste boxe ar trebui ascultate si asa va veti putea convinge pe deplin si de faptul ca dimensiunile nu sunt importante. Daca vreti sa beneficiati de un sistem foarte ingenios de propagare a sunetelor prin ghiduri de unda, incintele sunt proiectate ingenios pentru a avea un bass foarte profund si bine controlat.

Toate modelele noi impresioneaza dinamic si spatial si nu fac compromisuri avand si un alt aspect comun, faptul ca lasa impresia de boxe cu difuzoare mai mari.

0 Shares
You May Also Like