Avantajele folosirii cartonului in industria ambalajelor

0 Shares
0
0
0

Aproape orice firma care comercializeaza un anumit produs are nevoie, in zilele noastre, de cutii carton. Indiferent ca vorbim despre industria alimentara, de produse de larg consum electrocasnice sau cosmetice, cutiile din carton sunt aproape omniprezente.

Acestea sunt intalnite inclusiv in domenii la are nu te-ai fi gandit vreodata, cum ar fi ambalarea produselor din carne, spre exemplu, ori a florilor. De asemenea, astazi, cartonul inlocuieste cu succes ambalajele din lemn sau din plastic dur, preferat pana nu demult la transportul produselor agroalimentare sau cu greutati mai mari.

Prin urmare, putem spune ca ambalajele din carton au scos la pensie clasica ladita in care erau transportate pana acum rosiile, spre exemplu, dar si produse precum cartofii, ceapa, merele sau portocalele.

De asemenea, cartonul este folosit inclusiv la transportul produselor de mobilier, dar si al celor care prezinta un grad sporit de perisabilitate sau fragilitate. Iar acest lucru are la baza unele avantaje pe care cartonul le prezinta in fata oricarui alt material de constructie a ambalajelor.

Pana la a vorbi insa despre avantaje sa vedem insa care sunt principalele tipuri de carton folosit in ziua de astazi si cum se obtin acestea.

Cutii din carton plat

Atunci cand avem de ambalat produse mai putin pretentioase, cu o greutate mica si care nu necesita conditii speciale de transport si de depozitare, avem la dispozitie cartonul plat. Acesta poate fi de tip duplex, in care avem minimum doua straturi de hartie celulozica, unite prin presare, sau carton plat de tip triplex, prin care numarul straturilor lipite va creste.

Mentionam ca aceste straturi de hartie celulozica sunt unite intre ele in stare umeda, astfel incat acestea ajung sa faca aproape corp comun, fara posibilitatea desprinderii in timp si exfolierii. Acest tip de carton este flosit de obicei in industria alimentara, unde avem de a face cu produse cu o masa mica, dar si cu un grad de perisabilitate mare, astfel incat acestea nu necesita depozitare indelungata.

De asemenea, cutiile din carton plat sunt folosite cu succes in industria cosmetica, unde, de asemenea, avem de-a face cu produse de serie ce pot fi ambalate individual sau in seturi.

Cutii din carton ondulat

Un alt tip de carton folosit la fabricarea cutiilor pentru ambalaje este cartonul ondulat. Acesta este obtinut de obicei prin combinarea a unul pana la patru straturi netede si alte straturi ondulate, care sunt unite intre ele cu adezivi speciali.

Acest tip de cutii sunt deosebit de eficiente la transportul materialelor fragile, avand capacitatea de a absorbi extrem de bine socurile. Nu este de mirare ca aceste cutii carton din material ondulat sunt folosite la transportul materialelor fragile si electrocasnice scumpe, conferind siguranta sporita la transport si depozitare.

0 Shares
You May Also Like