Mușchii inflamați apar de cele mai multe ori după un antrenament intens, dar nu trebuie să îți afecteze restul zilei. În cazul în care cremele și gelurile care combat durerea nu îți sunt de folos, iar antiinflamatoare nu dorești să iei, dorindu-ți o variantă mai naturală de tratament, ar putea fi momentul să iei în considerare uleiuri esențiale.
De la eucalipt la coada șoricelului, există o serie de uleiuri diferite pe care le poți utiliza pentru a ameliora rapid durerea musculară, tensiunea și umflăturile. Unele dintre aceste uleiuri pot fi benefice având toate cele trei efecte, pe când altele sunt folosite doar pentru unul dintre efecte care este de obicei mai intens.
În continuare îți propun o listă de uleiuri esențiale benefice în tratarea durerilor și afecțiunilor musculare.
Uleiuri utile pentru combaterea durerii, tensiunii și tumefierii
Fiecare dintre următoarele uleiuri poate trata durerea, tensiunea și tumefierea(umflarea). Pentru a crește eficacitatea poți încerca diferite combinații pentru a vedea care uleiuri funcționează cel mai bine pentru tine:
Ulei de mentă
Menta conține mentol, care are un efect de răcire asupra mușchilor tensionați și dureroși. De asemenea, are proprietăți analgezice, antispastice și antiinflamatoare.
Ulei de helichrysum
Helichrysum ameliorează spasmele musculare, inflamația și durerea.
Ulei de măghiran.
Maghiranul relaxează spasmele și musculatura tensionată. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora durerea și inflamația.
Uleiuri utile pentru combaterea durerii și umflăturilor
Aceste uleiuri au o dublă funcționalitate, ușurând durerile musculare și ameliorând tumefierea.
Le poți utiliza separat sau le poți combina pentru a crea propriul amestec:
Ulei de lavanda
Lavanda este apreciată pentru capacitatea sa de calmare și relaxare. De asemenea, ameliorează durerea și inflamația.
Ulei de eucalipt
Eucaliptul are un efect de răcire asupra mușchilor reducând durerea și inflamația.
Uleiuri de mușețel roman și german.
Uleiurile de mușețel pot ajuta la dureri și inflamații. De asemenea, ajută la calmarea tensiunii musculare și la reducerea spasmelor.
Ulei de rozmarin.
Rozmarinul se remarcă prin capacitatea sa de a ușura durerea și inflamația.
Ulei de coada șoricelului
Chiar și coada șoricelului este utilizată pentru a reduce durerea și inflamația de la nivelul musculaturii.
Uleiurile esențiale sunt puternice. Dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător, îți pot irita pielea și, în loc de efectele benefice de calmare a durerii, ameliorarea spasmelor și a tensiunilor și diminuarea umflăturilor cauzate de inflamație, pot face exact contrariul și anume să înrăutățească inflamația. Uleiurile esențiale trebuie diluate cu un ulei purtător înainte de aplicare. Cele mai populare uleiuri folosite pentru diluție sunt uleiul de cocos, jojoba și măsline.
Deși uleiurile purtătoare absorb o parte din potența uleiului esențial, ele nu interferează cu proprietățile sale terapeutice. Deci poți fii liniștit deoarece, chiar dacă folosești o formă diluată, te vei putea bucura în continuare de beneficiile uleiurilor, fără grija iritațiilor apărute la nivelul pielii.
Dacă ești în căutarea unui loc de unde poți cumpăra aceste uleiuri esențiale minunate pentru sănătate, îți voi oferi un singur nume Diana Gubas. La ea pe site găsești cele mai bune produse, 100% naturale, care te vor ajuta să te vindeci de suferința musculară.
Concluzionând
Remediile naturale au fost folosite de-a lungul timpului, vindecând oamenii și ameliorându-le suferințele. Uleiurile esențiale sunt o metodă alternativă utilă, atunci când afecțiunile cu care te confrunți nu sunt grave, iar vizita la medicul specialist nu este necesară.
Nu uita, sănătatea vine din interior și se întreține cu dragoste, recunoștință și împlinire de sine.