Siguranta la volan- o prioritate

Siguranta la volan- o prioritate

0 Shares
0
0
0

Siguranta la volan este unul dintre lucrurile care ar trebui sa preocupe orice conducator auto. Masina trebuie echipata corespunzator pentru ca familia sa fie in siguranta, indiferent ca mergeti intr-o plimbare la Mall sau in concediu.

Specialistii va avertizeaza sa nu uitati ca siguranta primeaza, iar anvelopele auto trebuie verificate saptamanal. In cazul in care nu veti face ascest lucru va veti pune siguranta in pericol. In cazul in care constatati nereguli in ceea ce priveste adancimea benzii, apelati in cel mai scurt timp la ajutorul unui specialist de la un service auto.

Anvelopele moderne sunt proiectate pentru a face fata tuturor situatiilor intalnite in trafic, de la gropi la pietris sau chiar borduri, deoarece este posibil ca din greseala sa va zgariati cauciucurile in ele.

Mai mult decat atat, aceste anvelope agricole sunt si robuste tocmai pentru a prezenta o protectie sporita. Starea drumurilor, temperaturile, dar si viteza cu care circulati sunt cateva dintre cauzele care duc la deteriorarea anvelopelor auto.

In cazul in care simtiti ca ati dat peste ceva in timp ce conduceati, opriti masina pe dreapta si vedeti daca puteti remedia problema. Inainte de a face asta, trageti frana de mana si lasati masina intr-o viteza maica.

Puneti autovehiculul pe avarie, luati din portbagaj triunghiul de avertizare si montati-l la 100 metri departare de masina.

Nu uitati nici de vesta reflectorizanta care ii ajuta pe ceilalti soferi sa va vada. Daca aveti probleme la roata si trebuie schimbata si nu va pricepeti, faceti semn cuiva care va poate ajuta, deoarece nu veti putea ajunge la un service auto in astfel de conditii. Umflati roata daca trebuie si mergeti la cel mai apropiat service auto pentru a veddea ce are de fapt.

Starea drumurilor afecteaza anvelopele

Anvelopele auto au si ele o durata de viata, insa aceasta poate fi prelungita in cazul in care aveti mai multa grija de ele. Le puteti depozita in garaj, dar sa le inveliti cu ceva.

Temperatura, viteza, intretinerea sunt doar cateva dintre motivele care duc la imbatranirea prematura a anvelopelor auto.

Chiar si daca nu le utilizati si le pastrati acolo “de bune”, sa stiti ca ele se uzeaza chiar daca nu sunt folosite. In momentul in care sesizati primele semne de uzura, indicat ar fi sa va schimbati imediat cauciucurile pentru a nu avea surprize in momentul in care sunteti in trafic.

Anvelopele auto pot fi utilizate si pana la zece ani, insa nu este indicat sa le pastrati atat de mult timp. Nu stiti niciodata cu ce va puteti intalni in trafic si sa aveti un accident din cauza ca nu ati luat masurile necesare la timp. Orice perforare a anvelopei trebuie imediat remediata pentru a nu va trezi cu surprize neplacute.

0 Shares