Sfaturi cumparare baterie auto

Sfaturi cumparare baterie auto

0 Shares
0
0
0

In momentul in care cumparati o baterie auto sunt unele lucruri de care va recomandam sa tineti cont. Pentru a vedea mai multe informatii in acest sens va recomandam sa intrati si pe baterii auto Exide.

Ochiul magic al bateriei este un accesoriu interesant dar este inutil. Acesta arata starea actuala a unei celule si nu ofera un diagnostic si pentru celelate compartimente.

Niciun producator nu echipeaza toate compartimentele cu ochiuri magice pentru ca s-ar mari costurile de fabricatie. Prin urmare asa cum se poate obseva acesta este un accesoriu inutil.

Fara maner manipularea bateriei este groaie si uneori poate sa fie chiar imposibila pentru ca spatiul pentru acumulator este foarte ingust la aproape toate masinile si prin urmare acesta este un accesoriu necesar. Se vor alege de fiecare data acumulatori de foarte buna calitate in limita unui buget.

De asemenea, va sfatuim sa cumparati produse ale fabricantilor consacrati pentru ca tehnologiile folosite de ei incoporeaza toata experienta ce se dobandeste in urma unor reclamatii in timpul perioadei de garantie si se investeste in dezvoltarea tehnologiei de fabricatie iar astfel se garanteaza imbunatatirea permanenta a produselor.

In cazul in care cumparati un produs de foarte buna calitate apartinand unui producator renumit nu veti avea probleme cu eventualele reclamatii in timpul garantiei in cazul in care aceste probleme sunt generate de erori de fabricatie.

Dupa ce se aloca bugetul si se alege un producator, etapa urmatoare este aceea de a selecta acumulatorul cu un parametru fizic potrivit pentru masina. Se tine cont de dimensiunea bateriei.

E important si chiar recomandat sa se cumpere o baterie cu domensiunile si capacitatea recomandata pentru masina pe care o aveti.

Nu va recomandam sa cumparati o baterie cu dimensiuni mult mai mici decat cele care sunt recomandate de producatorul de masini. Sunt in general doua standarde de inaltime. In cazul in care inaltimea unei baterii este mai mare aceasta nu va putea sa fie fixata in spatiul respectv. Se ia in calcul si tensiunea bateriei.

Capacitatea bateriei se exprima in amperi pe ora. Aceasta valoare arata capacitatea unui acumulator de a stoca energia electrica mai exact reprezinta o sarcina transportata de curentii cu intensitatea de un amper pe o ora.

In conditiile in care sunt solicitate permanent, bateriile de 56 Ah care au o sarcina permanenta de 10 A se vor descarca complet fara a fi reincarcate in patru ore.

Curetul de pornire va determina daca o masina va porni sau nu. Cei mai multi producatori specifica si capacitatea de pornire in conformitate cu standardul EN. Valoarea unui curent de pornire care este necesara pentru masina este foarte importanta in ceea ce priveste acmulatorul.

Daca acesta nu ofera un curent suficient de mare in momentul pornirii masina nu va porni. Curentul de pornire care este necesar pentru masina depinde si de capacitatea cilindrica a masinii dar si de tipul de combustiil utilizat.

Un montor cu benzina va functiona cu un curent mai slab decat motorul diesel. Un motor diesel functioneaza in general utilizand acumulatori de 100 Ah in functie de capacitatea cilindica dar si de echiparea masinii.

0 Shares