Sa devin infirmiera? Pro si Contra

Sa devin infirmiera? Pro si Contra

0 Shares
0
0
0

Cand va ganditi sa deveniti infirmiera, va puteti gandi la entuziasmul si oportunitatile de a face o schimbare in viata cuiva. Ambele lucruri pot fi adevarate in ceea ce priveste activitatea de infirmiera. Dar acest loc de munca nu este asa cum il vedeti la televizor.

Fiecare moment este interesant, dar si nu fiecare intalnire cu pacientii va fi placuta. Inainte de a va decide sa faceti un curs infirmiera, este util sa aveti o idee realista despre avantajele si dezavantajele de a lucra in acest domeniu.

Pro

Vei face diferenta. Acest job este o alegere excelenta in cariera daca vrei sa fii in pozitia de a putea ajuta pe cineva. Pot fi zile cand salvezi literalmente viata cuiva, ajutand personalul sau avand grija de pacienti. Stiind ce ai ajutat pe cineva poate fi un aspect foarte placut al slujbei dvs.

Locul de munca poate fi divers si interesant. Infirmierele lucreaza in diferite domenii de ingrijire a pacientilor, inclusiv de  munca si de livrare, curatenie si in unitatea de terapie intensiva. In calitate de infirmiera, este posibil sa aveti sansa de a avea grija de toate tipurile de persoane si de a ajuta asistentele sa trateze diferite conditii. Nici doua zile nu sunt la fel, ceea ce poate mentine locul de munca unul extrem de interesant.

Exista o relatie de camaraderie printre lucratorii din domeniul asistentei medicale. Lucrul impreuna, incercarea sa se salveze viata cuiva sau ingrijirea unei bolii, pot fi o experienta de legatura. Infirmierele inteleg ce trebuie sa faca fata de colegilor lor din domeniul asistentei medicale. Crearea legaturilor cu cei din jur, face munca mai placuta.

Exista multe oportunitati diferite in domeniu. Un lucru minunat despre asistenta medicala este ca exista multe oportunitati in afara ingrijirii directe a pacientilor. Infirmierele lucreaza in domenii precum curatarea laboratoarelor, gestionarea cazurilor si educatia. Spitalele nu sunt, de asemenea, singura industrie care angajeaza infirmiere. Clinicile private, laboratoarele de analize,farmaciile angajeaza, de asemena, infirmiere care au absolvit cursuri autorizate.

Flexibilitate. Unele infirmiere lucreaza cu norma intreaga, dar exista si multe oportunitati pentru a lucra cu jumatate de norma sau cu plata pe ora. Calatoriile de ingrijire medicala sunt, de asemenea, o optiune daca va place o aventura!

Contra

Veti fi expusi la toate tipurile de germeni si virusi. Daca aveti un sistem imunitar slab, asistenta medicala nu este probabil cea mai buna alegere de cariera. Infirmierele se ocupa de sange si de alte fluide corporale. Ele sunt, de asemenea, expuse la toate tipurile de virusi si alti agenti patogeni.

Unele zile vor fi coplesitoare. Locul de munca poate fi stresant din mai multe motive. De exemplu, s-ar putea sa existe o crestere brusca a numarului de noi pacienti care trebuie tratati.

Pacientii nu doresc intotdeauna sa va aprecieze ajutorul. Ar fi minunat daca toti pacientii v-ar multumit si ar fi politicosi. Dar nu asa functioneaza in lumea reala. Cu unii pacienti este usor de lucrat, iar cu altii nu.

Veti vedea situatii triste. In cariera de infirmiera, va veti afla in cazul in care exista situatii tragice..

 

0 Shares
You May Also Like