O arma pasnica – optimizarea SEO

O arma pasnica – optimizarea SEO

0 Shares
0
0
0

A inceput de prin 1990 o batalie pe teren virtual, care era necunoscuta pentru majoritatea oamenilor, dar era declarata o batalie hotaratoare pentru companii, care erau in cautarea armelor. Una dintre arme poarta numele SEO. Este o arma pasnica, nu va temeti.

Este optimizare seo si tot ce tine de acest proces. White hat SEO, black hat SEO sau grey hat SEO? Pot reprezenta munitia folosita de arma SEO. Dar ce sunt acestea?

White hat SEO reprezinta tehnici care corespund politicilor sugerate de motoarele de cautare. Black hat SEO se indeparteaza de politica corecta, prin folosirea excesiva a cuvintelor cheie, de exemplu, in titluri si continutul paginilor, sau o optimizare excesiva a textului ancora, continut diferit pentru roboti sau vizitatorii umani, pagini fara continut valoros.

Grey hat SEO este combinatia dintre white hat SEO si black hat SEO prin care anumite practici sunt indoielnice si pot fi sanctionate, desi se respecta normele. Pentru ca am pornit de la batalia la care participa in prezent atat de multe companii in mediul virtual, ca in orice batalie, uneori se poate intampla ca sa nu fie respectate regulile, dar exista sanctiuni.

In batalia au intrat mari companii, care au apelat la arma veritabila SEO, dar si mici companii, sau persoane care au un simplu site, care nu se retrag din batalie fara SEO. Dar pot sa invinga „marile puteriˮ, daca apeleaza la specialistii SEO.

Vor creste ca vizibilitate virtuala, vor creste veniturile, volumul afacerii, este un „next levelˮ de urmat. Prin optimizare, orice mic participant la batalie prinde forta, adversarii incepe sa il cunoasca, ar dori sa il poata anihila, pentru ca orice concurenta presupune acest aspect.

Dar este o lupta pasnica, de aceea se pot folosi multiple metode, insa cea mai viabila s-a dovedit a fi optimizarea motoarelor de cautare, aceste adevarate campuri de batalie, unde regasim participantii mereu in cautarea rezultatelor celor mai bune. Oferta companiilor trebuie sa fie una permanent imbunatatita si mentinuta pe prima linie, adica pe prima pagina a motoarelor de cautare.

Se recomanda, asadar ca participantii la competitia online, sa foloseasca optimizarea SEO, pentru ca este eficienta, s-a dezvoltat foarte mult in ultima perioada, prin aparitia firmelor care ofera SEO si prin specialistii care lucreaza la aceste firme.

Astfel SEO foloseste tehnici clare care trebuie respectate, uneori ca in orice batalie, unii participanti incearca sa iasa in fata cu masuri mai putin ortodoxe, dar au aparut sanctiunile, pentru ca nu est o batalie fara reguli, fiind de fapt pasnica si cu multe resurse de marketing care trebuie corect exploatate.

Castigul bataliei este de partea celor care folosesc arma SEO corect, eficient si permament. Si mai exista un aspect, cel care a castigat astazi, maine poate fi invins, este o batalie care se poarta zi de zi. Cu atat mai mult trebuie implicate resurse pentru a se mentine pozitia cat mai de top, pentru ca acest tip de concurenta online da castigatori nu doar primul loc, ci si pe cei din topul motoarelor de cautare.

0 Shares
You May Also Like