Materiale de construcții rezistente

0 Shares
0
0
0

Fie că îți dorești să construiești o casă sau că discutăm de clădiri de birouri sau industriale, materialele din care se realizează acestea sunt foarte importante în ceea ce privește atât siguranța cât și durabilitatea în timp.

Materialele de calitate oferă încredere constructorilor că lucrările pe care le realizează vor fi rezistente și își vor îndeplini scopul pentru care au fost create, cu succes. Tocmai de aceea, în cazul în care te afli în etapa de construcție a unui imobil te sfătuiesc să alegi materiale de construcții Targoviste, datorită raportului calitate-preț foarte bun.

Pentru a te putea asigura că vei avea parte de o construcție sigură, este foarte important să începi de la bază și anume cu o fundație rezistentă. Apoi alege materiale de construcții de calitate și nu te lăsa influențat de prețurile mici. Poate pe moment vei avea impresia că ai făcut o afacere bună, însă dacă te-ai ales cu materiale de calitate inferioară, în timp se vor deteriora, vor necesita reparații și per total o să ajungi la o investiție mai scumpă. Cel mai prielnic mod de a alege este să faci un raport calitate-preț după care să te ghidezi.

În acest articol te invit să parcurgem împreună două dintre cele mai importante criterii după care alegi materiale de construcții rezistente:

1. Durabilitatea

Acesta ar putea fi chiar cel mai important criteriu pentru că de el depinde și durabilitatea construcției finale. Chiar dacă aceste materiale pot părea mai scumpe la început față de cele standard, în timp își vor scoate investiția, deoarece nu vor necesita reparații majore pentru multă vreme după construcție. Un alt avantaj pe care îl au materialele durabile este că întreținerea lor nu este costisitoare și contribuie și la menținerea unei temperaturi optime în clădire, reducând costurile facturilor de energie. Printre cele mai utilizate materiale din această categorie se numără cărămida și BCA-ul.

BCA-ul este un material natural, iar greutatea lui redusă nu pune presiune pe structura de beton sau pe fundație. De asemenea, trebuie menționat că nu își schimbă proprietățile în timp, păstrându-și elasticitatea constant.

Cărămida este un alt material rezistent, accesibil la preț, ușor de manipulat și rezistent la incendiu. De asemenea, în funcție de climatul unde se construiește, există mai multe tipuri de cărămidă, pentru a se potrivi cât mai bine condițiilor unde se folosește. Poți opta între cea clasică, arsă sau nearsă.

Atunci când iei decizia să alegi un anumit material, ia în considerare și cât de ușor este de manipulat, de transportat și de lucrat cu el. BCA-ul este un material preferat în domeniul construcțiilor, deoarece întrunește toate calitățile enumerate mai sus și în plus este și rezistent.

2.Rezistența la foc

Casele din lemn au într-adevăr un aspect deosebit. Chiar dacă se construiește integral utilizând acest material sau se folosește doar pentru decor, locuințele din lemn sunt foarte interesante, călduroase și prezintă un mare avantaj: sunt rezistente la cutremure. Cu toate acestea, când vine vorba de protecția împotriva incendiilor, indiferent cât de tratat este lemnul, tot nu este sigur. De aceea vedem așa puține clădiri construite din acest material. Mulți oameni se tem să investească într-o casă cu risc crescut de incendiu.

Cărămida și BCA-ul pe de altă parte, sunt rezistente la foc, oferind suficient timp pentru evacuarea unei clădiri în caz de incendiu. În plus, în astfel de situații nu își pierd proprietățile și contribuie la limitarea focului, deoarece nu îl lasă să se răspândească ușor.

Mesaj de luat acasă!

Atunci când faci o investiție majoră, cum este construcția unei clădiri, indiferent de specificul ei, pune întotdeauna SIGURANȚA și REZISTENȚA pe primul loc.

0 Shares
You May Also Like