Ce manusi de unica folosinta sa alegi?

Ce manusi de unica folosinta sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca este pentru protectie sau pentru igiena personala, manusile de unica folosinta sunt practice si permit efectuarea acestor tratamente in conditii bune. Exista diferite tipuri de manusi de unica folosinta pe piata, afla cum sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Manusi de unica folosinta pot fi latex, vinil sau nitril. Alegerea tipului de manusa se face in general in functie de activitatea profesionala si de obiceiurile tale. Mai mult, manusile de unica folosinta pot fi folosite si pentru spalare, mai ales in cazurile de incontinenta.

Pentru a te ajuta in alegereata, iata diferitele utilizari corespunzatoare fiecarui tip de manusa de unica folosinta.

Manusi unica folosinta fara pulbere, sterile sau nu

Manusile de unica folosinta pot fi pudrate sau fara pulbere. Manusile sub forma de pulbere usureaza imbracarea datorita amidonului de porumb pe care il contin. Fara pudra sunt utile atunci cand utilizatorul are intoleranta la aceasta componenta.

Manusile de unica folosinta trebuie sa fie sterile in cazul unui nivel ridicat de asepsie sau la manipularea materialelor si produselor sterile. Pentru a limita transmisia prin manipulare, evita contactul cu o rana sau echipament contaminat. Manusile de unica folosinta nesterile sunt ideale.

Manusi de examinare din latex

 

Manusile de unica folosinta din latex sunt cunoscute pentru elasticitatea ridicata si rezistenta la agenti chimici. Manusile de unica folosinta din latex permit miscari precise si flexibile.

Latexul, fiind un material deosebit de fin, ofera o protectie excelenta atat utilizatorului, cat si pacientului impotriva infectiilor si microorganismelor.

Manusi de unica folosinta din nitril

 

In ciuda eficientei lor, manusile din latex prezinta un dezavantaj din cauza riscului de alergii. Manusile de unica folosinta din nitril sunt mai bune decat manusile de latex si au alte alternative de abordare.

Nitrilul ofera o protectie eficienta impotriva substantelor chimice si bacteriilor. Acestea ofera aceleasi avantaje senzoriale ca manusile din latex si permit senzatii tactile bune.

Manusi de examinare din vinil

 

Manusile de vinil sunt schimbate mai des decat alte manusi de protectie. Insa, pe piata se gasesc variante de cutii cu manusi vinil de unica folosinta transparente 100buc. Materialul de vinil este mai putin elastic decat latexul si nitrilul.

Manusile de vinil clasice si economice ofera o protectie suficienta pentru lucrarile de intretinere si curatare.

Manusile de vinil sunt potrivite pentru utilizare pe termen scurt, cum ar fi ingrijirea si curatenia la domiciliu si in situatii in care exista un risc redus de expunere la substante chimice. Rezistenta lor confera capacitatea de a intra in contact cu sapunuri, detergenti si substante putin agresive.

Manusi de unica folosinta pentru igiena personala

 

Spre deosebire de manusile de protectie, manusile pentru igiena de unica folosinta sunt folosite zilnic pentru a spala persoanele incontinente, persoanele care stau la pat sau au mobilitate redusa.

Mai igienice decat servetelele conventionale, manusile de unica folosinta nu necesita clatire si previn proliferarea bacteriilor. Aceste manusi de unica folosinta simplifica viata de zi cu zi a ingrijitorilor, facand spalarea mai convenabila si mai rapida.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like