La ce trebie sa te uiti cand cumperi o centrala termica?

La ce trebie sa te uiti cand cumperi o centrala termica?

0 Shares
0
0
0

Cei care locuiesc la bloc, in momentul in care vine vorba despre incalzire, au doua mari posibilitati, si anume: fie aleg sa benefieze in continuare de energie termica la comun, fie isi indreapta atentia spre o centrala termica.

Mai mult ca sigur, cea de a doua varianta este mult mai indicata, mai ales datorita faptului ca din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru centrale termice pentru locuintele lor.

Ei bine, alegerea unei centrale termice insa, nu este atat de simpla precum pare, pentru ca nu iti cumperi un aragaz sau un cuptor cu microunde, pe care sa le poti inlocui de fiecare data cand nu mai esti multumit de acestea.

O centrala termica trebuie sa fie aleasa in functie de mai multi factori importanti, printre care suprafata si volumul spatiului care se doreste a fi incalzit de catre centrala, numarul consumatorilor de apa menajera din interiorul locuintei, numarul de bucatarii si de bai.

Conteaza foarte mult si gradul de izolare al locuintei, pe langa toate celelalte criterii amintite anterior.

Un alta amanunt foarte important, pe care va trebui sa il ai in vedere atunci cand iti vei cumpara o centrala termica, este capacitatea acesteia de a oferi apa calda. Aici este foarte important de mentionat faptul ca, cu cat este mai mare puterea centralei, cu atat va fi mai mare debitul de apa.

Referitor la debitul apei, este important de amintit faptul ca debitul unei pare pentru dus este de aproximativ 7 – 8 litri de apa pe minut, in timp ce debitul maxim al unui robinet este de 10 – 11 litri de apa pe minut.

Tocmai acesta este si motivul principal pentru care, in cazul in care se folosesc simultan doi consumatori de apa, si anume un robinet si un dus, ar trebui ca puterea centralei termice alese sa fie de cel putin 28, daca nu chiar 30 KW.

Randamentul si eficienta energetica a centralei termice conteaza foarte mult, iar aici, se poate opta pentru un randament mai bun, pentru o centrala termica in condensare, insa si o centrala termica oarecare poate sa fie utila.

Centralele termice in condensare, pot sa ofere incalzirea electrica fie prin pardoseala, fie prin intermediul unui calorifer.

Un alt factor foarte important, care trebuie neaparat luat in calcul atunci cand iti doresti sa iti cumperi o centrala termica, este reprezentat de sistemul de informare si diagnoza al centralei, pentru ca astfel va putea fi permanent consultata starea de functionare a centralei.

Siguranta in exploatare, plus serviciile de garantie si post garantie, sunt fara indoiala alti factori foarte importanti de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei dori sa iti cumperi o centrala termica.

Ei bine, chiar si numele firmei care a produs centrala conteaza foarte mult, pentru ca si in aceasta industrie, la fel ca in oricare alta, sunt si producatori de top, dar si producatori care nu comercializeaza produse de cea mai buna calitate.

Asadar, acestea sunt cateva criterii importante, in functie de care iti vei alege centrala termica.

0 Shares
You May Also Like