incarcatoare pentru telefoane standard

Incarcatoare vechi si incarcatoare noi pentru telefoanele mobile

0 Shares
0
0
0

In perioada in care smartphone-urile nu erau inca aparute pe piata, stim cu totii faptul ca la moda erau telefoanele mobile clasice, cu ecranul mic si cu butoane.

Ei bine, cand iti cumperi un telefon, cu siguranta iti doresti sa il poti utiliza fara probleme cat mai mult timp, insa se poate ca in ciuda faptului ca dispozitivul functioneaza perfect, sa aiba nevoie de accesorii.

Incarcatorul telefonului este un accesoriu extrem de important, pentru ca fara el, practic telefonul este mort. Tocmai de aceea trebuie sa ai foarte mare grija de incarcator, si sa il pastrezi in conditii favorabile, pentru a nu se deteriora, pentru ca odata deteriorat, nu iti vei mai putea incarca telefonul.

Ei bine, referitor la acest tip de accesorii telefoane, cu siguranta cei care pe vremuri detineau un dispozitiv Nokia de exemplu, in momentul in care nu isi gaseau incarcatorul, ii intrebau pe cei din jur daca nu au un incarcator cu mufa mica, sau un incarcator cu mufa normala.

In perioada respectiva, incarcarea telefoanelor nu era la fel de bine standardizata precum in prezent, astfel ca fiecare producator utiliza cate un model de incarcator diferit, pentru fiecare telefon in parte.

Erau cazuri in care incarcatoarele de la anumite telefoane se potriveau si la alte telefoane, insa erau si cazuri in care incarcatoarele unor modele Nokia de exemplu, nu corespundeau altor modele ale aceluiasi producator.

Cu siguranta in momentul in care ti se descarca bateria telefonului, te aflai intr-o situatie foarte neplacuta, mai ales daca nu aveai incarcatorul original la tine, si nu aveai de la cine sa imprumuti un incarcator identic.

Cel mai bun lucru pe care l-au putut face producatorii, a fost acela de a scoate pe piata odata cu telefoanele, incarcatoarele de tip usb, iar odata trecut la standardul USB 3.1, si la mufa USB Type C, s-au standardizat foarte mult, motiv pentru care si in prezent, se poate utiliza acelasi incarcator si pentru incarcarea tabletei, si pentru incarcarea oricarui model de smartphone.

Ei bine, datorita faptului ca acum, poti sa utilizezi acelasi tip de incarcator telefon, pentru fiecare model de smartphone, cu siguranta in momentul in care nu iti mai gasesti incarcatorul, sau chiar si cand acesta este deteriorat, nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca in mod evident mai ai acasa cel putin un astfel de incarcator, sau daca nu, il gasesti fara probleme in oras.

Este foarte important insa ca in momentul in care vrei sa iti cumperi un incarcator pentru smartphone, sa alegi un incarcator care sa fie original.

Este adevarat faptul ca alegand un incarcator contrafacut, il vei cumpara mai ieftin, insa acesta are sanse mari sa iti afecteze grav telefonul, asa ca ar fi ideal daca ai alege un incarcator original.

Cu siguranta daca stam sa tinem cont de toate aceste aspecte, nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca pe piata se gasesc acum incarcatoare pentru telefoane standard, astfel ca le putem folosi la incarcarea oricarui model de smartphone.

0 Shares
You May Also Like