In functie de ce criterii vom alege o motopompa?

0 Shares
0
0
0

Astazi vom afla in functie de ce criterii vom alege o motompompa pentru utilizarea ei in agricultura. Cand ne gandim la motopompe, vorbim despre un ansamblu de piese fixe format dintr-un motor, o pompa si un sorb. Aceste elemente nu fac altceva decat sa ajute la directionarea apei exact in directia dorita de tine.

O motopompa reprezinta asadar un agregat care este alcatuit dintr-un motor si o pompa, ambele montate pe acelasi sasiu. Motopompele se folosesc cu precadere in gradina pentru activitati care se conecteaza cu surplusul sau cu deficitul de apa.

Asadar, cu ajutorul unui astfel de utilaj poti scapa cu usurinta de apa pe care nu o doresti in gospodarie, prevenind in acest mod inundatiile, sau poti sa irigi anumite zone cu scopul de a iti creste productia, poti umple anumite bazine s.a.m.d. Motopompa se poate dovedi a fi extrem de utila, minimizand eforturile si maximizand beneficiile.

In momentul in care apa este pompata dintr-un rau sau dintr-un rezervor existand si o sursa de energie electrica, se foloseste motopompa. De asemnea, daca intampini problema lipsei de energie electrica vei fi nevoit sa folosesti un generator electric.

O alta solutie poate fi folosirea unei motopompe cu motor termic. O pompa submersibila este necesara in momentul in care apa folosita provine din panza freatica.

Daca te intrebi cum trebuie format putul, raspunsul e complex. In situatia in care apa este extrasa asa cum spuneam, din panza freatica e necesar ca intreaga operatiune de forare sa fie executata de catre specialisti.

Un debit bun este determinat de un put cu diametrul de aproximativ 35 de cm. Adancimea de foraj difera insa de la caz la caz si depinde de variabile diferite. Un sistem de irigare perfect include alegerea unui sistem bine ales, in functie de teren.

Pentru irigare se pot folosi diverse modele: scurgerea gravitationala, aspersiunea, scurgerea la suprafata, irigatia prin picurare etc. Sistemele de irigare se aleg in functie de tipul agriculturii, necesarul de apa, sursa de energie etc. Un sistem de irigatii este extrem de complex, intrucat presupune o angrenare corecta a mai multor forte si factori implicati.

Iti recomand motopompa GWP-300A , ideala pentru a evacua apa din subsoluri pentru a goli bazine si canale pline de apa, dar si pentru irigatii. Sorbul si colierele pentru furtun sunt incluse iar baia de ulei este separata si se foloseste ulei de motor.

Dupa ce ai ales modelul care ti se potriveste de la Micul Meserias, te vei bucura de un real ajutor pentru o perioada lunga de timp. Inainte insa sa iei o decizie, studiaza cu atentie toate modelele care iti sunt puse la dispozitie, pentru a fi sigur ca faci cea mai potrivita alegere!

0 Shares
You May Also Like