De ce sunt importante scaunele auto?

De ce sunt importante scaunele auto?

0 Shares
0
0
0

Folosirea unui scaun auto, numit și scaun de siguranță pentru copii, este cel mai bun mod de a vă proteja copiii atunci când sunt într-o mașină. Accidentele cu mașina sunt una dintre principalele cauze de deces și rănire a copiilor.

Însă păstrarea în siguranță a copilului dvs. depinde de alegerea scaunului de siguranță potrivit și de utilizarea corectă a acestuia. Cel mai bun scaun auto este cel care se potrivește greutății, dimensiunii și vârstei copilului dvs., precum și vehiculului dumneavoastră.

Iată câteva lucruri de știut, astfel încât să puteți alege un loc potrivit pentru copilul dumneavoastră:

Aflați cum să instalați scaunul și să folosiți hamul înainte de prima plimbare a copilului dumneavoastră.

Aveți grijă la utilizarea unui scaun auto second hand: dacă știți că un scaun a fost implicat într-un accident, nu-l utilizați. Poate fi deteriorat în moduri pe care nu le puteți vedea.

Nu utilizați un scaun căruia îi lipsesc piesele sau care nu are o dată de fabricație și un număr de model. Dacă nu există manual de instrucțiuni disponibil, nu folosiți scaunul. De asemenea, verificați scaunul pentru „data de expirare” recomandată.

Dacă aveți îndoieli cu privire la istoricul unui scaun sau dacă are fisuri sau alte semne de uzură, nu îl utilizați.

Bebelușii încep în scaune destinate sugarilor (orientate spre spate) sau în scaune convertibile. Pe măsură ce cresc, copiii trec pe scaune orientate înainte.

Care sunt tipurile de scaune auto pentru copii?

Scaunele numai pentru sugari se potrivesc cel mai bine nou-născuților și sugarilor mai mici. Va trebui să cumpărați un alt scaun atunci când copilul dvs. îl depășește. Scaunele destinate numai sugarilor sunt proiectate pentru a proteja bebelușii de la naștere până când ajung la aproximativ 16 kilograme, în funcție de model.

Scaunele auto pentru bebeluși trebuie instalate întotdeauna pentru a se orienta spre partea din spate a mașinii. Asta pentru că partea din spate a scaunului de siguranță va lega capul, gâtul și trunchiul bebelușului într-un accident. La această vârstă, gâtul unui copil nu este de obicei suficient de puternic pentru a susține capul într-un accident.

Puteti deasemenea sa optati pentru o scoica auto Cybex gold aton m i-size, care poate fi folosita atunci cand bebelusul dumneavoastra are greutatea intre 0 si 16 kg.

Academia Americană de Pediatrie (AAP) recomandă sugarilor și copiilor să meargă pe un scaun orientat spre spate până când ating cele mai înalte limite de greutate și înălțime recomandate de producătorul scaunului. Experții în siguranță spun că trebuie să facă acest lucru în funcție de mărimea copilului, nu de vârstă. Copiii mici pot rămâne orientați spre spate până la vârsta de 3 sau 4 ani.

Scaunele de siguranță numai pentru sugari sunt convenabile, deoarece sunt concepute să se dubleze ca suporturi, scaune sau basculante atunci când nu sunt utilizate în mașină. Multe modele se desprind chiar de bază, permițându-vă să lăsați baza instalată în mașină. Unele pot fi apăsate în cărucioare pentru a fi rotite. Dacă bebelușul dvs. se află pe scaunul de siguranță pentru bebeluși din afara mașinii.

Scaunele pentru bebeluși sunt ușor de utilizat, dar nu lăsați copilul să petreacă prea mult timp într-unul acasă. Prea mult timp pe scaunul auto poate limita mișcarea bebelușului și oportunitățile de miscare, care sunt importante pentru dezvoltarea abilităților senzoriale și motorii.

Ar trebui să folosesc un scaun convertibil?

Scaunele convertibile sunt concepute pentru a proteja copiii de la naștere până la cel puțin 18 kilograme cu fața înapoi, până la 30 de kilograme sau chiar 36 de kilograme orientate spre înainte, în funcție de model.

Scaunele convertibile sunt plasate în diferite poziții, în funcție de vârsta și dimensiunea copilului: se orientează spre spate până când un bebeluș este gata să se îndrepte spre față (a atins limita de greutate sau înălțime orientată spre spate pentru scaunul respectiv).

Apoi, pot fi întoarse și „convertite” într-un scaun orientat înainte. Unele scaune auto sunt cunoscute sub denumirea de „all-in-one” sau „3-in-one”, deoarece se convertesc de la orientarea spre spate la față spre booster cu hamul scos.

Scaune convertibile sunt grele și nu foarte portabile. Trebuie utilizat numai pentru călătorii (nu în afara mașinii).

Poate fi economic, deoarece este posibil să nu aveți nevoie să cumpărați un scaun separat numai pentru bebeluși si sunt o opțiune bună pentru bebelușii mai mari care depășesc scaunul pentru sugari și care trebuie să fie orientați spre spate.

Dacă utilizați un scaun convertibil:

Asigurați-vă că se potrivește corect copilului dumneavoastră. Un copil mic pe un scaun mare poate să nu fie cea mai bună opțiune. Nu folosiți un model cu scut de tavă pentru nou-născuți. Scutul vine prea sus asupra lor. Într-un accident, fața bebelușului ar putea lovi tava.

0 Shares
You May Also Like