De ce este important sa vorbiti limbi straine?

0 Shares
0
0
0

Invatarea limbilor straine va poate face mai inteligent, va poate imbunatati procesul de luare a deciziilor si chiar va poate mentine creierul sanatos la batranete!

A invata cateva limbi straine vine cu un bagaj important de beneficii, asa ca puteti sa va inscrieti in prima faza la cursuri de limba engleza, iar mai apoi dupa ce stapaniti aceasta limba, puteti sa va inscrieti si la cursuri de limba franceza, cursuri de limba spaniola, cursuri de limba germana, sau chiar cursuri de limba araba, cursuri de limba chineza sau japoneza.

Cu cat cunoasteti mai multe limbi straine, cu atat mai bine, insa prima data inscrieti-va la cursuri de limba engleza. In cele ce urmeaza veti descoperi cateva dintre beneficiile pe care vi le pot aduce cunostintele in alta limba. Cititi pana la final, si veti fi surprinsi.

  1. Abilitati mai bune de luare a deciziilor

Sa poti vorbi o alta limba te poate ajuta sa iei decizii mai bune. Studiile de la Universitatea din Chicago au aratat ca oamenii care vorbesc o alta limba sunt mai capabili sa ridice nuante si subtilitati in orice situatie data. O apreciere accentuata a complexitatilor unei situatii poate duce la luarea deciziilor mai rationale in multe domenii ale vietii. Oamenii monolingvi pe de alta parte, tind sa isi bazeze deciziile mai mult pe emotii.

Cu alte cuvinte, vorbirea unei alte limbi iti poate imbunatati viata printr-o mai buna luare a deciziilor. Din acest motiv, ideal ar fi sa participati la cursuri de limba engleza, iar mai apoi, puteti invata si alte limbi straine.

  1. Memorie imbunatatita

Invatarea unei limbi straine ajuta la imbunatatirea memoriei. Un studiu recent publicat in Journal of Experimental Child Psychology si-a propus sa afle ce efect a avut invatarea unei limbi straine asupra memoriei unui copil.

Acest studiu a descoperit ca copiii bilingvi au performat mult mai bine decat copiii monolingvi la sarcini folosind memoria lor de lucru. (Memoria de lucru se ocupa cu stocarea si prelucrarea informatiilor intr-o perioada scurta de timp.) Concluzia studiului a fost ca cunoasterea mai multor limbi a contribuit la o mai buna memorie de lucru a acestora.

Daca credeti ca veti beneficia de o memorie de lucru mai buna in educatia dvs. sau in viata de zi cu zi, atunci invatarea unei limbi straine ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie!

  1. Spor de atentie crescut

Dar beneficiile pentru abilitatile dvs. de studiu nu se opresc aici! Vorbirea unei a doua limbi va ajuta sa va concentrati si sa faceti fata distractiilor in mod corespunzator, potrivit unui studiu din revista Brain and Language.

O persoana bilingva este obisnuita sa comute intre diferite limbi, decizand care este limba adecvata de utilizat intr-o anumita situatie (si ce limba trebuie evitata). Acest lucru ofera creierului multe practici in concentrarea si filtrarea informatiilor. Practic, o persoana bilingva va fi mai buna sa se concentreze asupra a ceea ce face, cum ar fi studierea, citirea sau scrierea, si va bloca orice zgomot sau distrageri.

  1. Abilitate imbunatatita in fata multitaskului

In legatura cu intervalul dvs. de atentie este capacitatea dvs. de multi-sarcina. Un studiu realizat de NIH a descoperit ca, deoarece bilingvii au amintiri de lucru mai bune, isi pot concentra atentia si pot ignora distragerile, sunt capabili sa comute intre sarcini rapid si usor (la fel cum sunt capabili sa comute intre limbi). Vorbirea a doua limbi si trecerea intre ele va face mai bun si la multi-task-uri si in alte sarcini.

  1. Abilitati cognitive mai bune

De asemenea, s-a demonstrat ca persoanele bilingve au abilitati cognitive mai bune decat monolingvii. Cercetarile de la Universitatea din Edinburgh sugereaza ca in mod specific, persoanele bilingve obtin un punctaj mai bun la testele de citire, fluenta verbala si inteligenta, toate ajutand, fara indoiala, bilingvii sa fie studenti mai buni.

Este interesant faptul ca aceasta este indiferent de varsta in care persoana invata limba straina, astfel incat chiar si o persoana care invata o limba straina ca adult va beneficia de aceste abilitati imbunatatite. Invatarea unei limbi straine va poate ajuta de asemenea sa invatati si alte materii.

  1. Limba materna imbunatatita

In urma invatarii unei alte limbi ca urmare, limba materna se poate imbunatati. Pe masura ce inveti o a doua limba, cunostintele tale de gramatica se imbunatatesc. Aceasta constientizare lingvistica se transfera apoi la prima ta limba.

Cu o apreciere mai mare pentru mecanica primei limbi, puteti deveni un scriitor, vorbitor si comunicator mai bun, cu toate avantajele pe care le implica. Vrei sa devii mai articulat in limba ta materna? Invatarea unei alte limbi poate fi un prim pas bun!

  1. Creier mai mare

De fapt, oricat de nebun poate parea, invatarea unei limbi straine poate creste de fapt dimensiunea creierului tau. Un grup de oameni de stiinta suedezi a facut un studiu RMN care a aratat ca anumite parti ale creierului erau mai mari la oamenii care au invatat o limba straina.

In acest studiu, doua grupuri de subiecti au suferit scanari cerebrale. Un grup a facut un curs intensiv de limbi timp de trei luni, in timp ce celalalt, grupul de control, a facut cursuri intensive la un subiect care nu era o limba. Ceea ce au descoperit oamenii de stiinta a fost ca anumite parti ale creierului cursantilor au devenit mai mari decat cele ale celor care nu invata limba.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca a cunoaste o limba straina va ofera multe beneficii. A cunoaste si mai multe limbi straine, va ofera si mai multe beneficii. Tinand cont de aceste detalii, de preferat ar fi sa va inscrieti la cursuri de limba engleza cat mai repede, iar apoi, dupa ce stapaniti bine aceasta limba puteti urma si alte cursuri pentru a invata diferite alte limbi straine.

0 Shares
You May Also Like