Cum să faci ca florile proaspete să reziste mai mult?

Cum să faci ca florile proaspete să reziste mai mult?

0 Shares
0
0
0

Florile proaspete sunt un lucru frumos pentru orice casă, dar pot fi scumpe.

Ați auzit că asezarea florilor proaspete într-o vază cu apă le poate ajuta să reziste mai mult. Este adevărat? Să aruncăm o privire la ce spune stiinta.

Adauga zahăr în apă

Adăugarea de zahăr în apă poate ajuta la prelungirea duratei de viață a florilor proaspete. Zahărul ajută la furnizarea de nutrienți de care au nevoie florile pentru a rămâne în viață, iar apa ajută la menținerea hidratării lor.

Pentru a face o soluție de apă cu zahăr, amestecați pur și simplu o parte de zahăr cu două părți de apă.

Asigurați-vă că folosiți apă caldă pentru ca zahărul să se dizolve mai ușor.

Adauga citrice în apă

Adăugarea de citrice în apă poate ajuta la prelungirea duratei de viață a florilor proaspete. Aciditatea din citrice ajută la conservarea florilor, păstrându-le proaspete pentru mai mult timp.

Pentru a face un conservant de flori infuzat cu citrice, pur și simplu adăugați câteva felii de lămâie, lime sau portocală într-o vază cu apă. Schimbați apa la câteva zile pentru ca florile să arate proaspete.

Adauga otet in apa

Oțetul de mere este un agent de curățare puternic. Poate fi folosit pentru a vă curăța casa și a dezinfecta suprafețele. Dar știai că oțetul de mere poate prelungi și durata de viață a florilor tale?

Iată cum să folosiți oțetul de mere pentru a vă păstra florile proaspete:

  1. Adăugați o cană de oțet de mere la două căni de apă.
  2. Turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator și stropiți zilnic florile.
  3. Poți adăuga și o lingură de oțet de mere în apa din vaza ta.
  4. Schimbați apa la câteva zile și continuați să vă stropiți florile cu soluția de oțet.

Urmând aceste sfaturi simple, îți poți păstra florile cu aspect placut si fresh pentru mai mult timp.

Adăugarea de oțet în apă este o modalitate excelentă de a face florile proaspete să reziste mai mult. Aciditatea oțetului ajută la conservarea florilor, păstrându-le proaspete pentru mai mult timp.

Pentru a folosi această metodă, pur și simplu adăugați câteva linguri de oțet într-o vază cu apă și aranjați-vă florile ca de obicei.

Dacă urmați aceste sfaturi simple puteți face ca florile proaspete să reziste mult mai mult. În primul rând, asigurați-vă că alegeți flori proaspete, sănătoase, fără semne de ofilire. Tăiați tulpinile în unghi, folosind un cuțit ascuțit sau foarfece și puneți-le în apă curată.

Adăugați câteva picături de înălbitor în apă pentru a preveni creșterea bacteriilor. Schimbați apa la câteva zile și tăiați din nou tulpinile dacă încep să se ofilească. De asemenea, puteți adăuga un conservant floral în apă pentru a prelungi durata de viață a florilor. Bucură-te de florile tale frumoase!

Cum să alegi florile potrivite?

Atunci când alegeți flori pentru casa dvs., este important să luați în considerare cât timp doriți să reziste.

Puteti alege un aranjament floral in cosulet care cu siguranta va va insenina zilele mofturoase de toamna.

De exemplu, dacă sunteți în căutarea unui aranjament de lungă durată, poate doriți să alegeți flori despre care se știe că sunt mai durabile, precum trandafirii sau crinii. Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unui aranjament pe termen scurt, poate doriți să alegeți flori despre care se știe că sunt mai delicate, precum lalelele sau narcisele.

Indiferent de tipul de flori pe care le alegeți, există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a le ajuta să reziste mai mult. De exemplu, asigurați-vă ca vasele sunt curatate în mod regulat și umpleți-le cu apă proaspătă. De asemenea, ar trebui să evitați plasarea florilor în lumina directă a soarelui sau în aer liber.

Păstrarea florilor în apă este cea mai bună modalitate de a le face să reziste mai mult. Apa va menţine florile proaspete şi va preveni uscarea lor. Unele flori pot fi păstrate în apă timp de mai multe săptămâni, în funcţie de tipul acestora. Păstrarea florilor în apă este o modalitate uşoară de a le menţine proaspete cat mai mult timp.

Este în general acceptat că florile proaspete vor dura mai mult dacă sunt ținute în apă. Acest lucru se datorează faptului că apa oferă florilor nutrienții de care au nevoie pentru a rămâne în viață.

0 Shares
You May Also Like