Intr-o vreme se spunea ca, accesoriul cel mai frumos al fiecarei persoane este zambetul. In prezent insa, vedem foarte putine persoane zambind pe strada, iar in cele mai multe cazuri, oamenii nu sunt multumiti de felul in care arata dintii lor. Unii au dinti lipsa, altii au dintii patati sau cariati, iar pentru ca se simt jenati din acest lucru, evita sa zambeasca.
Persoanele care nu sunt multumite de dantura lor, pot accesa https://dentaline-clinic.ro/tratamente-estetica-dentara, pentru a trece pragul unei clinici medicale moderne, cu scopul de a beneficia de estetica dentara.
Vom aborda acest subiect in urmatoarele randuri, si vom prezenta cateva modalitati prin care oamenii pot obtine un zambet de invidiat, in cazul in care opteaza pentru estetica dentara.
Coroane dentare
In scopul imbunatatirii armoniei zambetului, tinand cont de valorile esteticii dentare, una dintre cele mai bune alegeri sunt coroanele dentare ceramice.
Coroanele din portelan sunt solutii de acoperire dentare pentru intarirea dintilor raniti sau care trebuie consolidati. In unele situatii, coroanele ceramice servesc si ca tratament la alegere pentru a corecta problemele estetice ale dintilor.
Coroanele ceramice sunt un tratament stomatologic cosmetic, deoarece dintii de portelan de inalta calitate sunt recreati cu un rezultat excelent, la care li se poate oferi culoarea si aspectul dorit de pacient.
Coroanele dentare din zirconiu
In mod traditional, au fost folosite intotdeauna coroane de portelan cu fundal metalic pentru un plus de rezistenta, dar utilizarea aurului a provocat o linie intunecata pe dintii de ferastrau de langa guma, care desmejoraba vizual coroana dentara.
Furniruri dentare
Furnirurile dentare sunt solutia perfecta pentru cei care cauta estetica dentara pentru a-si imbunatati aspectul, fie printr-un fel de complex sau pentru ca vor sa-si imbunatateasca zambetul. Furnirurile sunt alegerea ideala in multe situatii in care dintele original are o culoare inchisa, forme neregulate, dinti fracturati, goluri intre dinti, pozitie necorespunzatoare sau pete usoare de suprafata.
Furnirurile va ofera posibilitatea de a alege forma si culoarea dorita pentru dinti, creand dinti perfecti. Acest tratament este foarte simplu: o foaie de compozit sau portelan este asezata pe dinte.
Furnirurile dentare sunt portiuni subtiri din portelan sau ceramica utilizate pentru a recrea aspectul natural al dintilor, oferind in acelasi timp rezistenta comparabila la smaltul dintilor naturali. Adesea, este materialul la alegere pentru cei care doresc sa faca modificari minore de pozitie sau sa schimbe forma, dimensiunea sau culoarea dintelui.
Furnirurile au mai multe avantaje printre care: sunt de lunga durata, culoarea ramane stabila odata cu trecerea timpului, sunt foarte rezistente si, reprezinta o modalitate de estetica dentara excelenta deoarece culoarea este foarte asemanatoare cu smaltul natural.
Albirea dintilor
Albirea dintilor lumineaza dintii si ajuta la indepartarea petelor si la decolorare. Albirea este printre cele mai populare proceduri stomatologice cosmetice, deoarece poate imbunatati foarte mult aspectul dintilor tai. Majoritatea stomatologilor efectueaza albirea dintilor.
Albirea nu este o procedura unica. Va trebui sa fie repetata din cand in cand, daca doriti sa mentineti culoarea mai stralucitoare.
De ce am avea nevoie de dinti albi?
Exista o serie de motive pentru care s-ar putea sa va albiti dintii. Fiecare e diferit; la fel cum culoarea parului si a pielii noastre variaza, la fel si dintii. Foarte putini oameni au dinti albi stralucitori, iar dintii nostri pot deveni mai decolorati pe masura ce imbatranim. Cand dintii nu mai sunt albi, oamenii opteaza pentru tratamente de albire a dintilor, pentru ca le este jena sa zambeasca avand dintii ingabeniti.
Ce implica albirea dintilor?
Albirea profesionala reprezinta cea mai obisnuita procedura de albire a dintilor. Echipa dumneavoastra stomatologica va va putea spune daca sunteti adecvat pentru tratament si il va supraveghea daca sunteti. Mai intai echipa stomatologica va pune pe gingii un scut de cauciuc sau un gel pentru a-i proteja, dupa care vor aplica apoi produsul de albire pe dinti.
„Ingredientul activ” care se regaseste in produs este de obicei peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida. Odata ce ingredientul activ este descompus, oxigenul patrunde in smaltul dintilor si culoarea dintelui este mai deschisa.
Ce alte proceduri exista?
Exista acum albirea cu laser sau „albirea cu putere”. In timpul acestei proceduri, un baraj de cauciuc este pus peste dinti pentru a proteja gingiile, iar un produs de albire este vopsit pe dinti.
Apoi, o lumina sau un laser se lumineaza pe dinti pentru a activa substanta chimica. Lumina grabeste reactia produsului de albire si schimbarea culorii poate fi realizata mai rapid. Se spune ca albirea cu laser face dintii cu pana la cinci sau sase nuante mai albi.
Cat timp imi vor ramane dintii mai albi?
Se considera ca efectele albirii dureaza pana la trei ani. Cu toate acestea, acest lucru va varia de la o persoana la alta. Efectul este mai putin probabil sa dureze atat timp cat fumezi, sau mananci sau bei produse care iti pot pata dintii.
Care sunt efectele secundare?
Unii oameni pot constata ca dintii lor devin sensibili la frig in timpul sau dupa tratament. Altii pot avea disconfort la nivelul gingiilor, dureri in gat sau pete albe pe linia gingiilor. Aceste simptome sunt de obicei temporare si ar trebui sa dispara in cateva zile de la terminarea tratamentului. Daca vreuna dintre aceste reactii adverse continua, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.