In momentul in care intentionezi sa iti lansezi propriul magazin online, trebuie ca mai intai de toate sa iti alegi un nume de domeniu foarte bun, usor de retinut si care sa fie sugestiv pentru magazinul tau.
Apoi, ar trebui sa accesezi Gazduireenterprise.ro, pentru a alege un tip de gazduire web pentru site-ul tau, iar odata ce ti-ai ales si un web hosting de calitate, cu siguranta deja ai facut cei mai importanti doi pasi in lansarea magazinului tau.
Dupa ce ai lansat magazinul, trebuie sa stii ca SEO este un proces care te poate ajuta sa ai un ranking mai mare al magazinului, asa ca va trebui sa contactezi o agentie de optimizare seo care sa iti optimizeze magazinul, sau va trebui sa tii tu singur cont de cateva sfaturi, daca te vei ocupa personal de optimizarea magazinului online.
In primul rand, ar trebui sa tii cont de cuvintele cheie pe care le vei alege, asa ca va trebui sa efectuezi o cercetare pentru a afla care sunt cuvintele cheie pe care clientii le folosesc pentru a-ti gasi produsele.
Vei putea sa spionezi foarte bine si competitia pentru a afla ce cuvinte cheie foloseste, si ai putea deasemenea sa introduce cate un cuvant cheie principal sau catte o fraza cheie in fiecare pagina, la fel ca si cuvintele cheie secundare de-altfel.
Apoi, in conditiile in care te vei ocupa personal de optimizarea magazinului tau online, ar trebui sa acori o mare atentie si URL-urilor, asa ca ar trebui sa introduci numele brandului tau in numele domeniului sau chiar si in link-uri.
Ai putea deasemenea sa separi cuvintele din link-uri prin cratima, si ai putea sa iti structurezi link-urile atat de logic incat sa introduce numele categoriei si numele produsului.
Integrarea social media reprezinta un alt pas important de care trebuie tinut cont, asa ca ar trebui sa incluzi butoanele retelelor de socializare pe toate paginile site-ului tau, si ar trebui sa te asiguri de faptul ca ti se poate distribui continutul.
Trebuie deasemenea sa ai mare grija si de titlurile paginilor, datorita faptului ca acestea sunt foarte importante, asa ca ar trebui sa creezi titluri specifice si unice, ar trebui sa incluzi intotdeauna in tituri cuvinte cheie principale, iar titlurile nu ar trebui sa contina mai mult de 70 de caractere.
Link-urile interne sunt si ele foarte importante, asa ca ar trebui sa pui astfel de link-uri spre o varietate de pagini ale site-ului, si ar trebui sa te asiguri ca textul ancora difera de titlurile paginii.
Durata de incarcare a site-ului conteaza si ea foarte mult, asa ca o pagina nu trebuie sa se incarce in mai mult de 3 secunde, asa ca pentru asta trebuie ca mai intai de toate sa ai un web hosting bun.
Apoi, nu trebuie sa folosesti imagini prea mari, iar privind imaginile, indicat ar fi sa folosesti formatele ,gif, .jpg, sau .png.
Conteaza iarasi foarte mult ca descrierea paginilor sa fie concise, si sa cuprinda intre 100 si 150 de cuvinte, continutul trebuie sa fie original, si descrierile sa cuprinda cuvinte cheie principale si secundare.
Asadar, in cazul in care intentionezi sa iti creezi un magazin online, ar cam trebui sa tii cont de toti acesti factori, pentru a avea succesul dorit.