Ce alimente de post putem consuma acasa?

0 Shares
0
0
0

In Romania exista o multime de persoane credincioase, care in perioada postului Craciunului sau in perioada postului Sfintelor Pasti, aleg sa tina post.

Ei bine, acest lucru inseamna ca persoanele respective pe langa faptul ca se roaga , au grija si in ceea ce priveste alimentatia, motiv pentru care nu mananca carne de exemplu, nu beau lapte si evita sa consume alte alimente.

In aceste perioade, persoanele respective isi indreapta atentia numai spre alimente de post, care pot sa fie cumparate din orice supermarket, de la un oricare magazin alimentar sau chiar de la un magazin online.

Aceste alimente se pot gati acasa, iar in continuare vom vedea care ar ar fi cele mai cautate alimente de post.

Fara doar si poate, soia este un produs de post foarte des intalnit in bucatariile romanilor in perioada de post. Preparatele din soia sunt bogate in proteine, au un numar redus de carbohidrati, si sunt recomandate chiar de catre medici.

Atunci cand discutam despre soia ca si produs de post, trebuie precizat faptul ca se pot gasi de exemplu snitele din soia, sau se pot gasi chiftele din soia, insa se poate gasi si soia granulata, iar fiecare isi alege produsele in functie de preferinte si in functie de mancarea pe care vrea sa o gateasca.

Nautul este un aliment de post foarte cautat deasmenea in perioada de post. Acest produs este bogat in proteine, si este si foarte sarac in calorii, asa ca este ideal si pentru persoanele care isi doresc sa isi mentina greutatea.

Fasolea se poate consuma deasemenea in perioada de post, iar acesta nu poate fi decat un motiv de bucurie daca stam sa ne gandim la faptul ca aceasta este bogata in vitamina B. In plus, fasolea este bogata si in proteine si fier, deci aceasta este indicata pentru perioada de post.

Semintele pot sa fie consumate si ele in perioada de post de catre cei care nu tin post. Acestea contribuie si la o digestie foarte buna, si sunt bogate in calciu si fibre. Putem sa amintim aici semintele de susan care au foarte mult calciu in compozitia lor.

Spanacul poate fi consumat si el in perioada de post, datorita faptului ca este un produs bogat in proteine. Chiar si iarna, in perioada Postului Craciunului, spanacul se poate gasi in supermarketuri, congelat chiar.

Nu trebuie sa uitam aici nici ciupercile, care sunt produse de post ideale. Acestea reprezinta o sursa foarte importanta de proteina vegetala. Mai mult decat atat, atunci cand discutam despre ciuperci, trebuie precizat ca la fel ca si in cazul in care discutam despre soia, se pot gati diferite retete.

Asadar, dupa cum se poate vedea din acest articol, persoanele credincioase care isi doresc sa tina post, indiferent ca ne aflam in postul Craciunului sau in postul Sfintelor Pasti, pot sa gaseasca o multime de alimente de post, pentru a-si gati in bucataria proprie fel si fel de retete de mancare de post.

Avantajul acestor mancaruri este faptul ca sunt sanatoase, si bogate in vitamine si proteine necesare pentru organism.

0 Shares
You May Also Like