Smartphone-ul este dispozitivul cel mai cautat al zilelor noastre, iar daca tinem cont de numarul mare de sarcini pe care fiecare astfel de dispozitiv le poate indeplini in viata de zi cu zi, atunci este firesc sa ne dorim cu totii un smartphone cat mai performant.
Un smartphone care vine la pachet cu cat mai multe accesorii, este si mai util, iar utilizatorii isi indreapta atentia spre accesorii cum ar fi casti bluetooth, boxe portabile si nu numai. Despre aceasta tehnoloie bluetooth vom discuta in continuarea acestui articol. Va recomandam sa cititi pana la final, pentru ca toate aceste informatii pe care le veti descoperi, sunt foarte utile.
AVANTAJELE BLUETOOTH
- Transmiterea fara fir a datelor
Unul dintre avantajele principale ale Bluetooth este ca permite dispozitivelor sa transmita date fara fir. Acest avantaj se traduce prin beneficii mai specifice pentru a include conectarea sau „asocierea” dispozitivelor fara fir pentru a crea o retea fara fir personala sau WPAN, conectivitate la internet fara fir si sincronizare fara fir, precum si trimiterea si / sau primirea de fisiere in mod convenabil, fara probleme folosind cabluri sau alta tehnologie de interfata hardware, cum ar fi standardul USB sau tehnologia Thunderbolt.
Retineti ca alte aplicatii de conectivitate wireless prin Bluetooth includ controlul de la distanta intre un dispozitiv si un alt dispozitiv sau aparat compatibil, sisteme de localizare in timp real pentru localizarea si identificarea obiectelor la o distanta determinata, securitate personala pentru prevenirea furtului sau pierderii de dispozitive precum smartphone-uri, si in monitorizarea si inregistrarea starii de sanatate utilizand dispozitive medicale compatibile Bluetooth.
- Disponibilitate si accesibilitate extinse
Numeroasele aplicatii ale Bluetooth demonstreaza disponibilitatea sa extinsa si aproape universala. Majoritatea laptopurilor si a altor dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile si tabletele, vin cu un hardware Bluetooth incorporat.
Pentru computerele personale care nu au componenta hardware necesara, achizitionarea si utilizarea unui adaptor Bluetooth va fi ideala pentru ca le permite sa comunice cu dispozitivele compatibile Bluetooth.
Dispozitivele complementare au fost dezvoltate si comercializate deoarece Bluetooth a devenit aparent o caracteristica standard a computerelor moderne, in special a laptopurilor si dispozitivelor mobile.
Aceste dispozitive includ difuzoare si casti bluetooth (casti fara fir), dispozitive inteligente, cum ar fi ceasuri inteligente si alte tehnologii purtabile pentru activitati de monitorizare, precum si aparate de uz casnic si echipamente de birou inteligente cu Bluetooth, printre altele.
- Confort din simplitatea utilizarii
Imperecherea dispozitivelor cu radio Bluetooth incorporat este considerabil usoara. Nu este nevoie sa instalati software suplimentar sau driver pentru a stabili comunicarea intre dispozitivele compatibile Bluetooth. De asemenea, nu exista un proces riguros de configurare pentru comunicarea a doua dispozitive prin intermediul acestei tehnologii.
Tehnologia simplifica intregul proces de asociere, facand dispozitivele activate usor de descoperit intre ele, cu conditia ca radiourile Bluetooth sa fie activate si sa se afle in raza de acoperire.
In plus, tehnologia include si un protocol pentru identificarea serviciilor care utilizeaza Protocolul de descoperire a serviciilor si Identificatorul unic universal pentru a enumera anumite servicii sau caracteristici ale unui anumit dispozitiv.
Aceste protocoale permit unui alt dispozitiv sa determine si sa afiseze cu usurinta numele si clasa unui dispozitiv cu care intentioneaza sa se asocieze, precum si serviciile sau caracteristicile sale si informatiile tehnice.
- Eficienta energetica
Tehnologia Bluetooth este relativ eficienta din punct de vedere energetic, promovand astfel avantajele si comoditatea oferite de transmisia de date fara fir. Acest lucru este valabil mai ales pentru standardul Bluetooth Low Energy sau BLE. Necesarul de energie ultra-redus al BLE il face ideal pentru dispozitive mici, inclusiv tehnologii portabile, in care cerinta minima de viata a bateriei si factorul de forma mic sunt considerente critice inginerie.