Apa alcalină: este ok să bei în fiecare zi?

0 Shares
0
0
0

Despre apa alcalină se vorbeşte din ce în ce mai mult. Consumul de apă alcalină a devenit practic o modă în ultimul timp, mai ales printre celebrităţi. Și este ușor să înţelegem de ce – atunci când este extrasă dintr-o sursă naturală, apa alcalină este cea mai pură apă din lume.

Iată doar câteva dintre beneficii apa alcalina pe care le veți vedea atunci când beți apă alcalină în mod regulat.

Detoxifierea corpului în timp

Dacă dieta dvs. conține toxine (și ce dietă nu conţine toxine în această epocă modernă a alimentelor procesate și a zaharurilor rafinate?), apa alcalină poate contribui la reducerea impactului acestora, dacă este consumată în mod regulat.

Stabilizarea și reducerea hipertensiunii arteriale

Consumul zilnic de apă alcalină vă menține inima mai sănătoasă prin limitarea factorilor care cauzează bolile cardiovasculare și infarcturile – hipertensiune arterială, obezitate și colesterol ridicat.

Gata cu refluxul acid

Nivelul acidului gastric a ajuns la cote istorice, ceea ce poate promova flora intestinală slabă care, la rândul său, reduce rezistența noastră la o mulțime de boli. Deoarece apa alcalină are un pH de 8 sau 9, aceasta poate ajuta la menținerea nivelului de acid al stomacului, făcându-vă să vă simțiți mai sănătos pe termen lung.

Greutate redusă

Apa alcalină vă ajută țesuturile să scape de celulele grase și să le trimită în ficat pentru procesare și filtrare. De aceea, apa alcalină este deosebit de utilă dacă vreţi să scăpaţi de burtă.

O hidratare mai mare

Simptomele deshidratării includ dureri de cap, oboseală, îmbătrânire prematură și confuzie. Consumul de apă alcalină mărește semnificativ nivelul de apă al corpului într-un timp mai scurt, astfel încât să vă simțiți mai bine, mai repede. În plus, vă va îmbunătăți starea generală și va elimina toxinele.

Dar ce cantitate de apă alcalină ar trebui să beţi?

Și va face vreo diferență dacă beţi în fiecare zi? Asta depinde de categoria de băutor de apă în care vă încadraţi. Dacă beți deja suficientă apă – în jur de șase până la opt pahare în fiecare zi – puteți schimba pur și simplu apa obișnuită cu apă alcalină. Puteți chiar să creșteți canditatea la doisprezece pahare pe zi (sau echivalentul a doi până la trei litri) pentru a vedea cu adevărat beneficiile.

Nu uitați să faceți tranziția treptat, până când corpul dumneavoastră se obișnuiește să funcționeze cu noi niveluri de pH. Trecerea bruscă la apă alcalină poate provoca dureri de cap, dureri musculare, gaze sau simptome asemănătoare gripei la unii oameni, deci este esențial să o luați ușor la început.

Dacă nu aveţi încă un regim zilnic de hidratare de doi până la trei litri, ar trebui să o luați și mai încet. Începeți cu trei sau patru pahare de apă alcalină pe zi și creşteţi până la doisprezece pe o perioadă mai extinsă.

Vestea bună este că va dura doar câteva zile să vă obișnuiţi cu scăderea nivelului de acid – așa că veţi vedea rezultatele în scurt timp.

Apa alcalină şi alimentele

Reţineţi că nu ar trebui să consumaţi niciodată apă alcalină împreună cu alimente, deoarece nivelurile sale scăzute de pH vor încetini sistemul digestiv. Încercați să beți cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă sau la două ore după masă.

0 Shares
You May Also Like