Corpuri de iluminat in stil modern

5 Stiluri Deosebite de Corpuri de Iluminat

0 Shares
0
0
0

Stiati ca alegerea unui corp de iluminat le creaza probleme multor persoane, dat fiind faptul ca nu cunosc cateva detalii de baza, de care sa tina cont atunci cand fac cumparaturi?

Ei bine, adevarul este ca foarte multi proprietari de locuinte nu sunt deloc inspirati atunci cand isi aleg corpurile de iluminat, insa in randurile care urmeaza vom aborda acest subiect, si vom veni in intampinarea lor, pentru ca dorim sa ii ajutam sa faca cele mai potrivite alegeri.

Tipuri de corpuri de iluminat

In ceea ce priveste tipurile de corpuri de iluminat, acestea se impart in mai multe categorii, astfel ca exista corpuri de iluminat de tip plafoniera, care reprezinta solutia clasica, si care se monteaza in tavan, de obicei pe centrul incaperii.

Exista de-asemenea corpuri de iluminat suspendate (pendule), care in ultimii ani au devenit din ce in ce mai populare in livinguri si bucatarii. Exista corpuri de iluminat de perete si corpuri de iluminat de tip spot, care pot avea diferite dimensiuni si forme.

Se gasesc de-asemenea corpuri de iluminat pentru masa si corpuri de ilumnat de podea, dar si corpuri de iluminat pentru exterior. In functie de necesitati, fiecare isi poate alege tipul de corp de iluminat.

Stiluri de corpuri de iluminat

Dupa cum probabil v-ati dat seama, corpurile de iluminat nu doar ca sunt de diferite tipuri, ci sunt si de diferite stiluri, iar in randurile care urmeaza veti descoperi cateva stiluri de corpuri de iluminat spre care va puteti indrepta atentia pentru propriile locuinte.

  1. Corpuri de iluminat in stil clasic

In cazul in care intreaga locuinta este amenajata in stil clasic, nici nu se mai pune problema in ceea ce priveste corpurile de iluminat. Acestea vor fi de-asemenea alese in stilul clasic, pentru a se potrivi cu decorul.

Atunci cand vine vorba despre corpuri de iluminat specifice stilului clasic, amintim lustrele in primul rand, insa in mod evident si lampile suspendate sau lampile de perete se pot incadra in categoria corpurilor de iluminat clasice. Toate acestea au design simplu, dar in acelasi timp elegant.

  1. Corpuri e iluminat in stil vintage

Va mai amintiti de vacantele petrecute in copilarie, la tara, in casa bunicilor? Daca da, cel mai probabil va amintiti cu drag de felinarele intalnite in casele acestora. Ei bine, in ceea ce priveste corpurile de iluminat, tot ceea ce aminteste de pendule si de felinare, se incadreaza in stilul corpurilor de iluminat vintage. Aceste corpuri cu siguranta au un aer sofisticat.

  1. Corpuri de iluminat in stil modern

In mod evident, exista si persoane care atunci cand vine vorba despre amenajarea locuintei, sunt adepte ale stilului modern, motiv pentru care isi indreapta atentia spre obiecte de mobilier specifice acestui stil de amenajare a locuintei.

Intr-o casa sau intr-un apartament in care se regaseste mobilier care face parte din stilul modern, in mod evident, si obiectele de mobilier alese vor fi tot din stilul modern.

Acestea ies in evidenta datorita accentelor metalice, datorita liniilor drepte si nuantelor precum antracitul. Ledurile performante, spoturile dar si sistemele complexe de iluminat, sunt corpuri de iluminat specifice stilului modern.

  1. Corpuri de iluminat in stil rustic

Atunci cand discutam despre corpuri de iluminat care se incadreaza in acest stil, ne referim la acele corpuri care au forme nefinisate, care au linii imprefrecte si care lasa impresia ca au fost create manual. Lemnul in primul rand, dar si cuprul sunt elementele caracteristice acestui stil.

  1. Corpuri de iluminat pentru copii

Acestea ies in evidenta datorita designului, si de multe ori reprezinta personajele preferate ale celor mici, din desenele animate. Exista insa si parinti care aleg lampi de plafon sau lampi de perete simpatice pentru cei mici.

0 Shares
You May Also Like