discurile diamantate pentru flex

Tipuri de discuri pentru flex

0 Shares
0
0
0

Flexul este o unealta cunoscuta de catre specialisti si sub denumirea de polizor unghiular, si se foloseste pentru a taia diferite materiale sau pentru a prelucra diferite materiale.

Cu siguranta fiecare atelier este dotat cu cel putin un flex profesional, insa aceasta unealta ar trebui sa fie prezenta si in fiecare gospodarie pentru ca nu se stie niciodata cand este nevoie de taierea sau de prelucrarea unor metale.

Persoanele interesate de achizitionarea unui flex ar trebui sa se orienteze numai si numai spre acele flexuri care au fost scoase pe piata de catre cei mai renumiti producatori. De exemplu, cei care isi vor indrepta atentia spre polizoare unghiulare Dewalt vor fi foarte multumiti de uneltele lor, dar si de pretul de achizitie al acestora.

Exista insa si polizoare unghiulare fabricate de catre alti producatori care vin la un raport calitate – pret foarte bun, asa ca utilizatorii au de unde sa aleaga.

Ei bine, toti cei care au de gand sa isi cumpere un polizor unghiular ar face bine sa isi cumpere si cate unul sau doua discuri din fiecare tip, pentru ca fiecare operatiune efectuata cu flexul necesita un anumit tip de disc.

In continuarea acestui articol vor fi prezentate tipurile de discuri pentru flex, astfel incat lumea sa stie ce discuri trebuie sa isi cumpere.

In primul rand putem sa amintim aici discurile diamantate pentru flex, care sunt special construite pentru operatiunile de taiere. Aceste discuri diamantate sunt fabricate din otel, iar pe marginea exterioara prezinta fante diamantate. Marginile acestor discuri pot sa fie simple, dintatate sau crestate.

Referitor la discurile diamantate trebuie precizat faptul ca pot sa fie folosite pentru a taia fel si fel de materiale precum placile ceramice, beton, asfalt, sarme, piatra, tevi, iar exemplele pot continua.

In ceea ce priveste dimensiunea discurilor diamantate, aceasta se alege in functie de tipul activitatii pentru care se foloseste discul.

Al doilea tip de discuri pentru flex pe care il vom prezenta reprezinta discurile abrazive, care se folosesc in cazul operatiunilor de debitare si debavurare ale unor materiale cum ar fi otelul de exemplu, fonta sau chiar si aluminiul.

Cei care au de taiat diferite bare, tevi sau diferite materiale de constructii trebuie sa foloseasca acest tip de discuri pentru flex. Aceste discuri sunt fabricate dintr-un material suport, pe care sunt suprapuse granule abrazive.

Cel de al treilea tip de discuri pentru flex este reprezentat de discurile cu perii de sarma. Aceste discuri sunt ideale pentru a indeparta cimentul intarit dupa renovare, sau pentru a curata rugina sau vopseaua.

Referitor la acest tip de disc pentru flex, trebuie ca el sa fie fixat foarte bine in menghina pentru a nu se misca, si trebuie folosit un disc care sa aiba dimensiunea corecta, si o viteza maxima de operare care sa fie compatibila cu viteza maxima de operare a flexului.

Discurile de slefuit sunt ultimele discuri pentru flex despre care vom discuta. Ele se folosesc pentru a ascuti unelte de gradina sau lamele masinii de tuns gazonul, ori pentru a lustrui diferite obiecte.

Asadar, acestea sunt tipurile de discuri pentru flex, iar utilizatorii trebuie sa foloseasca discul potrivit pentru fiecare gen de lucrare in parte.

0 Shares
You May Also Like