Achizitia unei locuinte – ce trebuie sa stii

0 Shares
0
0
0

Este, pentru marea majoritate, una dintre cele mai insemnate investitii facute intr-o viata. Tocmai din acest motiv alegerea nu poate fi facuta fara o documentare corespunzatoare. Exista cateva lucruri care nu pot fi omise atunci cand se ia decizia de a achizitiona un apartament, o garsoniera sau o casa.

Primul lucru de avut in vedere se refera la zona in care viitorul proprietar isi doreste sa locuiasca. Daca se cauta garsoniere de vanzare Brasov, spre exemplu, trebuie consultate foarte atent ofertele, in asa fel incat zona in care va fi amplasata locuinta sa nu fie prea indepartata de punctele principale de interes – loc de munca, institutii de invatamant, centre comerciale etc.

Odata ce zona este aleasa corespunzator cu exigentele proprietarului, mai trebuie avute in vedere si o serie de alte aspecte care vor conta si vor defini practic nivelul de confort oferit de respectiva locuinta. Care sunt acestea? Cateva lamuriri in randurile ce urmeaza.

  1. Zgomot

Mai ales daca esti o persoana care prefera mai mult linistea, e de preferat sa fii foarte atent la alegerea pe care o faci. Evita zonele intens circulate, apartamentele sau garsonierele situate in blocuri aflate in apropierea cluburilor – pentru a-ti face o idee despre nivelul de zgomot dintr-o anumita zona, poti sa vizitezi respectiva locuinta la o ora de varf.

  1. Confort

Stabileste-ti o lista de prioritati, de dotari pe care ti le doresti pentru a avea parte de confort. Poate fi vorba despre apropierea locuintei de puncte de interes, de finisaje, calitatea instalatiilor din locuinta sau chiar faptul daca este sau nu mobilata. Atentie si la compartimentare, la spatiul pe care ti-l ofera, la existenta sau inexistenta unui loc de parcare – lista poate continua cu oricare alte aspecte ce prezinta interes pentru tine.

  1. Cheltuieli

Chiar daca totul pare in regula din toate celelalte puncte de vedere, aspectul financiar conteaza de asemenea. Pentru a-ti face o idee despre cheltuielile lunare, poti sa verifici listele de intretinere sau poti sa intrebi persoane/cunostinte care locuiesc in apartamente sau garsoniere similare care sunt costurile aferente acestora in fiecare luna.

  1. Vecini

Oricat de putin important ai putea considera acest aspect, uneori vecinii iti pot face viata un calvar. Nicidecum nu iti vei dori vecini galagiosi, daca ceea ce cauti este linistea. La fel de putin agreabili sunt si acei vecini care te vor stresa aproape zilnic, pentru simplul fapt ca au auzul mult prea sensibil.

  1. Siguranta

Aici ne referim atat la siguranta constructiei, cat si la securitatea cladirii – primesc puncte in plus acele blocuri la care exista interfon, chiar camere de supraveghere pentru spatiile comune. De o importanta deosebita este si cat de bine cotata este zona din punct de vedere al infractionalitatii.

Poate sa para o reala provocare, insa alegerea unei locuinte prezinta o importanta deosebita si trebuie tratata ca atare. Daca vei tine cont de toate criteriile mentionate anterior, dar si de oricare alte aspecte ce prezinta interes pentru tine, cu siguranta vei reusi sa gasesti acea locuinta pe care o vei denumi pentru mult timp acasa.

0 Shares