Reechilibreaza mesele copiilor cu suplimente alimentare adecvate

Reechilibreaza mesele copiilor cu suplimente alimentare adecvate

0 Shares
0
0
0

Desi vitaminele joaca un rol esential in dezvoltarea corecta a copiilor, nu este intotdeauna usor sa respecti doza zilnica recomandata. Fast-food-urile si cantinele nu favorizeaza neaparat produsele proaspete, surse naturale de vitamine.

In plus, gusturile copilului nu permit intotdeauna variarea meniurilor si, uneori, alergiile elimina anumite categorii de alimente din farfurii.

Aceste multivitamine, complex de vitamine si minerale pentru copii  respecta dozele in functie de grupele de varsta. Aceasta contributie suplimentara completeaza vitaminele deja prezente in dieta fara risc de supradozaj. Formularea lor este conceputa pentru a fi asimilata de organismele tinere.

Reechilibreaza mesele copiilor cu suplimente alimentare adecvate

De la o varsta frageda, bebelusului i se prescrie vitamina K pe langa laptele matern. Laptele pentru sugari contin toti micronutrientii esentiali pentru bebelusi. Adesea, consumul de vitamine capata semnificatia sa deplina odata cu diversificarea alimentelor. Se mai poate gasi pe baza de ingrediente naturale si fara gluten.

Rolul vitaminelor in functionarea organismului

Vitaminele stimuleaza cresterea copiilor. Acestea influenteaza productia hormonala dar, mai presus de toate, permit o mai buna asimilare a alimentelor. Vitaminele sunt implicate in producerea de energie si ai nevoie de ele pentru a creste corespunzator!

A invata sa mergi, sa faci sport si sa tii pasul cu ritmul scolar necesita o vitalitate extraordinara in plina faza de crestere. Vitaminele organizeaza aceasta mobilizare a organismului. Adesea efectele lor se combina.

Procesarea proteinelor depinde de diferite vitamine. De asemenea, metabolizeaza lipidele si carbohidratii. Alimentele ingerate furnizeaza calorii doar daca sunt asimilate corespunzator. Ulterior, actiunea vitaminelor asupra producerii si reglarii energiei disponibile este cruciala. Ficatul le foloseste pentru a sintetiza insulina si a elibera glucoza sau pentru a stoca rezervele de grasime.

Actiunea antioxidantilor precum vitaminele A, C si E stimuleaza constructia celulara. Ele detoxifica organismul pentru o functionare optima si alunga spectrul cancerului. Anumite vitamine faciliteaza absorbtia calciului sau a magneziului, care sunt atat de importante pentru oase, muschi si sistemul nervos.

O deficienta de vitamine poate avea astfel consecinte asupra dezvoltarii globale a organismului si poate duce chiar la incetarea cresterii.

Vitaminele sunt implicate la nivel celular, osos, muscular, nervos si neuronal! In adolescenta, ele influenteaza chiar si productia hormonala. Rezervele naturale ale organismului nu sunt intotdeauna suficiente pentru a satisface nevoile zilnice, mai ales in perioadele de crestere. Suplimentele alimentare pentru copii preiau apoi.

Un corp sanatos cu un supliment de vitamine

Vitaminele pentru copii sunt folosite ca suplimente alimentare dar pot fi administrate si ocazional pentru a trezi sistemul imunitar. Vedetele iernii sunt vitaminele C si D! Primul, disponibil sub forma de tablete, se consuma la micul dejun.

Al doilea se consuma in picaturi sau in suspensie bavabila pentru a fi amestecat cu lapte sau suc de fructe. Le gasesti pe ambele in formularile multi-vitamine.

Prin facilitarea absorbtiei nutrientilor, vitaminele copiilor contribuie la buna functionare a florei intestinale. Multe cauze ale infectiilor sunt apoi excluse. Daca copilului ii lipseste vitamina A, poate avea tulburari digestive si devine mai putin rezistent la oboseala. Vitamina B9 evita acest tip de inconveniente.

Fiecare dintre cele 13 vitamine actioneaza asupra functionarii generale a organismului, dar combinatia efectelor lor ramane o conditie sine qua non .

0 Shares
You May Also Like