De ce sunt proteinele importante in dieta

De ce sunt proteinele importante in dieta?

0 Shares
0
0
0

Primiti suficiente proteine ​​in dieta? In timp ce va puteti urmari aportul de calorii, zahar si sare, ar trebui sa va asigurati ca ingerati suficiente proteine. Joaca un rol cheie in crearea si intretinerea fiecarei celule din corpul nostru. Ne alimenteaza celulele si ne alimenteaza corpurile. Puteti consuma spre exemplu un baton proteic bio fara gluten, RAW BITE.

Nancy Waldeck, bucatar si dietetician la Thomas F. Chapman Family Cancer Wellness din Piedmont , subliniaza ca organismul nostru nu stocheaza proteine. „Este important ca indivizii sa consume proteine ​​in fiecare zi. Aportul zilnic de proteine ​​joaca un rol in mentinerea celulelor in forma buna si ar trebui sa faca parte din planul zilnic de intretinere a sanatatii.” Proteina este formata din aminoacizi, cunoscuti in mod obisnuit ca blocuri de constructie, deoarece sunt atasati in lanturi lungi. De asemenea, este considerat un „macronutrient”, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de cantitati relativ mari din acesta pentru a ramane sanatos.

De ce corpul tau are nevoie de proteine

Iata cinci motive convingatoare pentru care ar trebui sa va asigurati ca luati suficiente proteine ​​in fiecare zi:

  1. Construieste. Proteina este un element important al oaselor, muschilor, cartilajelor si pielii. De fapt, parul si unghiile tale sunt compuse in mare parte din proteine.
  2. Repara. Corpul dumneavoastra o foloseste pentru a construi si repara tesutul.
  3. Oxigeneaza. Celulele rosii din sange contin un compus proteic care transporta oxigen in tot organismul. Acest lucru ajuta la furnizarea intregului organism cu nutrientii de care are nevoie.
  4. Digerare. Aproximativ jumatate din proteinele pe care le consumati in fiecare zi sunt destinate producerii de enzime, care ajuta la digerarea alimentelor si producerea de noi celule si substante chimice ale corpului.
  5. Reglementeaza. Proteina joaca un rol important in reglarea hormonala, in special in timpul transformarii si dezvoltarii celulelor in perioada pubertatii.

Cum te pot ajuta proteinele sa te mentii in forma

Consumul de alimente bogate in proteine ​​are multe beneficii pentru fitness, inclusiv:

  • Accelerarea recuperarii dupa efort si/sau accidentare
  • Reducerea pierderii musculare
  • Construirea muschilor slabi
  • Ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase
  • Reducerea foamei

Waldeck subliniaza un alt beneficiu al proteinelor – te umplu mai repede. „Proteinele plus fibre ne mentin saturati mai mult timp, ceea ce inseamna ca nu simti nevoia de a manca atat de des. Acest lucru ajuta la mentinerea greutatii in jos, in timp ce ne alimenteaza celulele cu nutrientii potriviti de care au nevoie.”

Proteinele sunt biomolecule si macromolecule mari care cuprind unul sau mai multe lanturi lungi de reziduuri de aminoacizi. Proteinele indeplinesc o gama larga de functii in cadrul organismelor, inclusiv catalizarea reactiilor metabolice, replicarea ADN-ului, raspunsul la stimuli, oferirea structurii celulelor si organismelor si transportarea moleculelor dintr-o locatie in alta. Proteinele difera unele de altele in primul rand prin secventa lor de aminoacizi, care este dictata de secventa de nucleotide a genelor lor si care de obicei are ca rezultatplierea proteinei intr-o structura 3D specifica care ii determina activitatea. Aceste proteine sunt extrem de utile pentru organismul uman.

0 Shares
You May Also Like