Ce carte a scris Vanessa Youness Amal?

Ce carte a scris Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

Vanessa Youness Amal este un nume cunoscut romanilor, datorita proiectelor pe care le-a desfasurat in ultimii ani, iar in ultimul timp se discuta foarte mult si despre cartea pe care a lansato in luna Iunie a anului 2019.

Cartea se numeste “Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFito Terapie”, si a fost scrisa de catre Dr. Vanessa Youness, insa la evenimentul de lansare a luat parte si Dr. Stefan Stangaciu.

In carte este prezentat pas cu pas, tratamentul pe care protagonista cartii (Vanessa Youness Amal), l-a urmat pentru a se vindeca dupa ce a fost diagnosticata cu scleroza multipla. Totul a inceput cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, avand doar 22 de ani.

Fiind diagnosticata cu o asemenea boala crunta, Vanessa Youness a decis sa accepte diagnosticul, si sa se ia la tranta cu o boala fara leac. Scleroza multipla sau mai simplu “SM”, este o boala inflamatorie cronica a sistemului nervos central (SNC).

Ca urmare a unei defectiuni a sistemului imunitar, celulele proprii ale corpului ataca teciile nervoase ale fibrelor nervoase si / sau celulele nervoase (neuroni) in sine. Deoarece sistemul imunitar este indreptat impotriva structurilor din propriul corp, SM este, de asemenea, una dintre asa-numitele boli autoimune.

Fibrele nervoase sunt de obicei inconjurate de o teaca protectoare numita teaca de mielina, teaca medulara sau teaca nervoasa. Izoleaza fibrele nervoase si asigura astfel transmiterea rapida a semnalelor electrice.

In SM, celulele sistemului imunitar ataca mielina proprie si efectiv sanatoasa a organismului si se formeaza leziuni inflamatorii (placi). Tesutul conjunctiv din jur patrunde apoi in aceste regiuni inflamatorii, determinand cicatrizarea leziunilor.

Aceste cicatrici formeaza o bariera de conducere – nu mai pot conduce impulsuri nervoase. Acest proces a dat bolii numele sau: „scleroza multipla = intariri multiple”. Deteriorarea sau distrugerea tecilor de mielina se mai numeste „demielinizare”.

In cursul pe termen lung al SM, nu numai teciile de mielina sunt distruse in zonele afectate ale SNC, ci poate aparea de asemenea, deteriorarea fibrelor nervoase (axonii). Aceasta este cunoscuta sub o alta denimire, si anume “daune axonale”. Celulele nervoase devin apoi nefunctionale.

Aproximativ 80 la suta din toti pacientii cu SM dezvolta boala ca „SM care remit recidive”. SM are loc in episoade, ale caror simptome regreseaza complet, dar pot provoca leziuni permanente. Se vorbeste despre o recidiva daca apare disfunctia nervoasa care dureaza mai mult de 24 de ore si nu poate fi explicata prin alte cauze.

Aceste simptome pot fi foarte diferite in functie de locul in care se afla un focar inflamator in sistemul nervos central. Pot aparea fie simptome noi, fie simptomele existente. De obicei, simptomele se imbunatatesc dupa cateva zile sau saptamani (vorbim si de remisie).

Medicina nu recunoaste nici un tratament pentru aceasta boala, insa Vanessa Youness Amal a urmat un tratament (descris in mod amanuntit in cartea sa) recomandat de catre dr. Stefan Stangaciu, iar datorita acestui tratament, a reusit sa se vindece.

Ce a urmat apoi, poate fi numit scenariu de film, pentru ca dr. Vanessa Youness a dorit sa ajute si alti pacienti sa se trateze, asa ca s-a implicat in diferite proiecte, infiintand Clinica Youness, Fondul de investitii Youness sau Fundatia Youness.

0 Shares
You May Also Like