pompe pentru subsol

Care sunt diferitele tipuri de pompe pentru subsol?

0 Shares
0
0
0

pompa ape murdare din inox sub 401Pompele pentru ape murdare sunt extrem de utile atunci cand avem de-a face cu ape ce contin substante biologice sau lichide spumoase.

Exista patru tipuri de baza de pompe pentru subsol si fiecare din aceste tipuri vine cu propriile avantaje. Pompele de fundatie rezista mai mult decat alte tipuri de pompe, insa, de foarte multe ori pot fi extrem de zgomotoase. Pompele submersibile sunt mult mai silentioase, insa, de cele mai multe ori, acestea se uzeaza mai repede.

Pompele care functioneaza pe baza presiunii apei nu necesita energie electrica, in timp ce pompele de aspiratie sunt adecvate pentru subsoluri fara zona de epuizment. Toate aceste tipuri de pompe pentru subsol pot fi realizate din metal sau plastic si o supapa de control, necesara pentru a preveni fluxul de apa invers.

O pompa de fudatie sau o pompa verticala este alimentata cu energie electrica si este situata atat in apa, cat si la suprafata acesteia. Acest tip de pompa este formata dintr-o baza de intrare si un motor montat pe un piedestal. Baza se afla sub apa, in timp ce motorul este pastrat uscat.

Aceste pompe pot fi activate automat sau manual si tind sa dureze mai mult, deoarece motorul nu este expus la umezeala. Pompele de fundatie sunt, de obicei, mai putin costisitoare, dar pot face, in schimb, foarte mult zgomot.

Pompele submersibile pentru subsol sunt plasate complet sub apa si sunt, de asemenea, alimentate electric. Aceasta varianta de pompa prezinta un motor special conceput, racit pe baza de ulei, pentru o functionare subacvatica durabila. Acest sistem de racire specializat perimte motorului sa ruleze pentru perioade lungi de timp fara sa se supraincalzeasca.

Acest tip de pompa poate fi ideal pentru subsolurile care sufera de inundatii frecvente. Pompele submersibile pentru subsol sunt, de obicei, mult mai silentioase decat cele prezentate anterior, insa, au o durata de viata mai scurta.

Pompele de subsol alimentate cu apa nu necesita curent electric pentru a functiona, acestea servind drept masura de siguranta in cazul unei pene de curent. Acest tip de pompa functioneaza pe baza presiunii apei furnizate de catre sistemul de instalatii al casei. Pompele alimentate cu apa sunt activate automat si utilizate, de obicei, impreuna cu o pompa electrica conventionala.

Pompele de aspiratie, o alta varianta, sunt destinate subsolurilor care nu prezinta zona de epuizment. Aceasta pompa este activata automat si este utilizata frecvent in subsoluri supuse inundatiilor sezoniere.

Fiecare tip de pompa pentru subsol este fabricata atat din plastic, cat si din metal. Pompele de metal sunt, in general, construite din materiale foarte rezistente la coroziune, cum ar fi fonta.

Pompele din plastic nu sunt supuse la coroziune, dar se pot sparge sau crapa din cauza utilizarii frecvente. Constructiile din plastic sunt, de obicei, mai ieftine, insa metalul este mai potrivit pentru aplicatiile pe termen lung.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe pentru ape murdare accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like