Beneficiile fizice si psihice ale inotului

0 Shares
0
0
0

Inotul este un exercitiu pentru oameni de toate varstele. Poate fi usor si ieftin, iar o persoana poate merge in ritmul propriu. Inotul ajuta o persoana sa ajunga sau sa se mentina in forma, dar beneficiile se extind si asupra sanatatii mintale.

Persoanele care au intre 19 si 64 de ani ar trebui sa primeasca 150 de minute de activitate aeroba moderata in fiecare saptamana. Copiii mai tineri ar trebui sa fie, de asemenea, activi fizic, motiv datorita caruia parintii ar trebui sa acceseze https://www.initiereinot.com, pentru a-i inscrie la cursuri inot copii.

Pentru adulti, este important sa incorporati exercitii de antrenament de forta in orice rutina, pentru a mentine muschii puternici si flexibili. Pe masura ce sanatatea va permite, aceasta trebuie continuata cat mai mult pe parcursul vietii.

O persoana poate alege sa inoate peste o alta forma de exercitii fizice din mai multe motive. Inotul ofera corpului un antrenament minutios si are multe avantaje pentru oameni de toate varstele si nivelurile de fitness.

Inotul ofera o varietate de beneficii pentru sanatatea mentala si fizica, iar cateva dintre cele mai importante sunt enumerate mai jos:

Un antrenament cu tot corpul

Inotul angajeaza aproape fiecare grupa musculara importanta, necesitand ca o persoana sa-si foloseasca bratele, picioarele, torsul si stomacul.

Inotul:

  • creste ritmul cardiac fara a pune stres pe corp;
  • imbunatateste rezistenta fizica;
  • tonifiaza musculatura;
  • imbunatateste starea de fitness;
  • ajuta la gestionarea greutatii.

Construirea rezistentei cardiovasculare

Exercitiile cardiovasculare, adesea denumite cardio, implica inima, plamanii si sistemul circulator. O rutina de antrenament minutios, va include acest tip de exercitii. Cercetatorii sugereaza ca inotatorii au jumatate din rata mortalitatii persoanelor inactive. Exista studii care indica faptul ca inotul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la controlul nivelului de zahar din sange.

Potrivit pentru toate varstele si nivelurile de fitness

Unele tipuri de exercitii fizice pot fi provocatoare pentru persoanele care sunt noi sau se simt foarte improprii. Cu toate acestea, inotul permite unei persoane sa mearga in ritmul propriu si poate fi primitor pentru nou-veniti.

O persoana poate invata sa inoate la o varsta foarte frageda in cazul in care parintii acceseaza https://www.initiereinot.com pentru inscrierea la cursuri de inot, iar majoritatea bazinelor de inot au o zona destinata incepatorilor si persoanelor care prefera sa inoate incet.

Inotul este benefic pentru persoanele cu rani

Avand o vatamare sau afectiuni, cum ar fi artrita , poate ingreuna exercitarea cu impact mare. Deoarece apa sustine cu usurinta muschii, inotul este preferat de multi care nu sunt capabili sa participe la exercitii cu impact mare, cu rezistenta ridicata.

Este un sport util pentru persoanele cu dizabilitati

Un handicap fizic, cum ar fi paraplegia, poate limita optiunile de antrenament. Deoarece apa ofera rezistenta si sprijin, multi oameni considera ca inotul este o optiune ideala. Deoarece inotul poate stimula increderea si imbunatati abilitatile sociale, poate fi deosebit de benefic pentru persoanele cu dizabilitati mentale.

Ajutor cu astm

Pe langa cresterea rezistentei cardiovasculare, inotul poate creste capacitatea pulmonara si poate imbunatati controlul asupra respiratiei. In timp ce aerul umed al piscinelor interioare poate ajuta de asemenea la imbunatatirea simptomelor de astm, unele studii indica faptul ca substantele chimice dezinfectante utilizate in piscine pot inrautati simptomele. De asemenea, acestea pot creste probabilitatea ca un inotator sa dezvolte afectiunea.

Contribuie la imbunatatirea simptomelor sclerozei multiple (SM)

Apa mentine membrele flotante, astfel incat persoanele cu SM pot beneficia de suportul si rezistenta blanda pe care o ofera apa. Un studiu a remarcat o reducere semnificativa a durerii atunci cand persoanele cu SM au luat parte la un program de inot de 20 de saptamani. Participantii au raportat, de asemenea, imbunatatiri ale oboselii si depresiei legate de SM.

Poate fi practicat in timpul sarcinii

Se stie faptul ca inotul este o forma recomandata de exercitii pentru gravide. Greutatea adaugata poate provoca dureri articulare si musculare in timpul sarcinii. Inotul insa, este foarte popular in special pentru gravide, deoarece apa poate suporta aceasta greutate.

Acest lucru ajuta femeile insarcinate sa se simta mai confortabil in timp ce sunt in forma.

De precizat insa este faptul ca este intotdeauna o idee buna sa consultati un medic atunci cand intreprindeti o noua forma de activitate in timpul sarcinii, chiar si daca doriti sa inotati.

Arde calorii

Inotul este un mod excelent de a arde calorii. Cantitatea arsa depinde de greutatea unei persoane si de cat de puternic inoata. Utilizati acest calculator de calorii pentru a determina cate calorii sunt arse in timpul practicarii inotului.

Varietate si distractie

Oamenii tind sa se plictiseasca de exercitii repetitive, dar exista multe modalitati de a mentine inotul interesant. Exista mai multe stiluri de inot care pot fi incercate, astfel incat cursantii care invata sa inoate, sa nu se plictiseasca.

Deci, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, inotul este un sport care intr-adevar vine cu o serie importanta de beneficii pentru intregul organism.

0 Shares
You May Also Like