Avantajele oferite de casele de amanet

Avantajele oferite de casele de amanet

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet ofera o serie de avantaje considerabile fata de banci si de aceea subiectul merita tratat in detaliu. Unul dintre avantaje este faptul ca la amanet nu sunt solicitate informatii cu privire la veniturile incasate lunar ceea ce face ca imprumutul sa fie unul accesbil si pentru freelanceri. De asemenea, in functie de bunurile duse la amanet se pot obtine sume importante de bani. De exemplu, daca duci la amanet auto masina personala ai toate sansele de a obtine o suma mare, comaprativ cu un electrocasnic.

Cum functioneaza amanetul auto

Clientul vine cu un obiect valoros din proprietatea sa intr-una din sucursalele caselor de amanet din apropiere. Articolul este evaluat, iar suma imprumutului se comunica imediat proprietarului. Se completeaza un contract de imprumut, pentru care clientul trebuie sa se identifice utilizand cartea de identitate. Nu sunt puse intrebari despre scopul imprumutului. Toate informatiile sunt obtinute rapid fara a interoga institutiile abilitate si nu exista nicio preocupare fata da veniturile persoanei care vrea sa obtina imprumutul.

In contractul de amanetare se mentioneaza termenul de credit de 3 luni. Reinnoirile sunt posibile in orice moment, caz in care contractul se prelungeste din nou timp de 3 luni. Cu toate acestea, ai intotdeauna optiunea de a rezilia contractul mai devreme. Trebuie restituita suma totala pentru ca bunul sa fie recuperat, alaturi de dobanzile clar specificate in contract.

Obiectele amanetate sunt pastrate in siguranta de casa de amanet si asigurate cu suma dubla a imprumutului. Clientul este raspunzator numai cu gajul depus. Raspunderea suplimentara este exclusa. Suma imprumutului se va plati imediat in numerar .

Nu vi se va solicita nimic in plus la reinnoirea contractelor. Daca decideti sa nu rambursati imprumutul, bunul intra in proprietatea casei de amanet, care poate dispune de el dupa cum considera. Aceasta informatie este prezentata inca de la inceput pentru ca clientul sa nu aiba nelamuriri in sensul acesta.

Datele cu caracter personal vor fi stocate doar in reteaua de securitate corporativa  si nu vor fi in niciun caz transmise tertilor.

Imprumutul maxim pe care il calculeaza specialistii se bazeaza si pe pretul pietei, dar si pe starea bunului.  Dupa incheierea contractului de credit, termenul este de cel putin 3 luni. Rambursarea anticipata a creditului este posibila, desigur, in orice moment, in timpul programului, iar in acest scop se va percepe suma totala alaturi de toate dobanzile aferente perioadei. Pentru a obtine o prelungire a contractului de credit trebuie sa platiti dobanzile si taxele percepute pana in ziua respectiva. Dupa aceea contractul se prelungeste cu inca trei luni.

Pentru fiecare luna se percepe o dobanda pentru imprumut. Exista, de asemenea, o taxa pentru pastrarea si asigurarea gajului, a carei suma depinde de suma imprumutului. Unele dintre aceste taxe sunt reglementate lunar in timp ce altele variaza in functie de casa de amanet la care apelati. Din acest motiv este foarte important sa puneti toate intrebarile pe care le considerati necesare atunci cand va ocupati de aceste aspecte si sa stiti exact ceea ce dati si ceea ce vi se ofera, in ce conditii va recuperati bunul amanetat si care este costul total.

0 Shares
You May Also Like