Tu stii care sunt activitatile de baza ale unui broker de asigurari?

Tu stii care sunt activitatile de baza ale unui broker de asigurari?

0 Shares
0
0
0

Un broker de asigurari este o profesie foarte specifica pe piata asigurarilor. Un broker de asigurari este responsabil atat fata de clienti, cat si de compania pe care o reprezinta pentru o prezentare fiabila si eficienta a produselor de asigurare, desi rolul unui broker nu se limiteaza doar la prezentarea unei oferte de asigurare.

Este consilier, analist si partener al clientului. Trebuie sa inspire incredere si sa fie extrem de bine informat.

Profesia de broker de asigurari

Profesia de broker in asigurari implica reprezentarea intereselor clientului in contactele cu companiile de asigurari. Sarcina sa este de a media in incheierea contractelor de asigurare, dar actioneaza in numele persoanei care trebuie asigurata si nu in numele companiei de asigurari.

Actionand ca intermediar, trebuie sa gaseasca o polita care va fi fara echivoc cea mai avantajoasa si profitabila pentru persoana asigurata. In acelasi timp, este autorizat sa desfasoare activitati legale sau de fapt legate de incheierea contractului de asigurare si executarea acestuia.

Care este diferenta dintre un broker si un agent de asigurari?

Intelegerea acestei diferente este importanta, deoarece schimba cu siguranta accentul pus pe activitatile unui broker de asigurari.

Agentul lucreaza pentru compania sau companiile de asigurari. In functie de faptul daca este un agent care furnizeaza servicii pentru o singura companie, exclusiv, sau daca este un agent care lucreaza intr-o agentie multipla, activitatile sale urmeaza sa fie asociate companiilor de asigurari care il angajeaza.

Brokerul nu reprezinta societatea. El isi reprezinta doar clientul pentru care a fost angajat si pentru care trebuie sa aleaga cea mai buna oferta. Se poate intalni cu diferite companii, poate cauta oferte, dar trebuie sa aleaga cea care ii ofera clientului sau cele mai multe beneficii cu un minim de cheltuieli.

Datorita responsabilitatii deciziilor luate si a sugestiilor adresate clientului , brokerul de asigurari este acoperit de asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru activitati de brokeraj. Sumele care constituie suma asigurarii de raspundere civila pentru broker sunt foarte mari.

Acestea sunt sume care permit sa protejeze interesele clientului sau. Fiecare decizie gresita poate expune clientul la pierderi grave, iar aparitia acestora este acoperita de polita de asigurare. Aceasta solutie ofera clientilor un sentiment mai mare de securitate.

Sarcini de broker de asigurari

In zilele noastre, un broker trebuie sa indeplineasca sarcini foarte diverse. El ar trebui sa-si sfatuiasca profesional clientul care doreste sa obtina o asigurare. El trebuie sa analizeze amenintarile si riscurile care sunt cu adevarat importante pentru clientul sau si sa le protejeze intr-un mod adecvat. Cu toate acestea, fara o analiza aprofundata, nu va fi posibil. Si, in cele din urma, el ar trebui sa fie capabil sa optimizeze cheltuielile clientului sau, deoarece nu este vorba despre faptul ca acesta cheltuie multi bani pe o polita care ii va fi prea putin benefica.

Un broker de asigurari este o persoana care are o sarcina deosebit de dificila si joaca un rol foarte responsabil. Cu toate acestea, este important sa stii ca aceasta este o persoana pregatita pentru aceasta profesie, care trebuie sa obtina calificari speciale pentru a o practica.

 

0 Shares