Cea mai buna masina de spalat rufe

0 Shares
0
0
0

Sunt atatea si atatea modele de masini de spalat pe piata incat nu stii care ar fi cea mai buna pentru tine, nu stii ce sa alegi si te simti usor tentat sa “arunci” banii pe prima masina care iti iese in cale si care pare la prima vedere sa fie ceea ce iti trebuie.

Gresit!

Din fericire este minunat ca oferta de masini de spalat rufe este atat de bogata azi. Dar asta ar trebui sa ne faca sa fim mai responsabili. Din pacate este foarte usor sa faceti alegerea proasta si sa va pricopsiti cu un electrocasnic pe care ori nu va descurcati sa-l folositi, ori este prea mare, ori prea mic, ori prea consumator de energie electrica si apa, ori deloc “inteligent”. Fiti un consumator responsabil si faceti-va temele pentru a va bucura la final de cea mai buna masina de spalat rufe.

Atentie! Cea mai buna masina de spalat rufe nu este nicidecum cea mai scumpa de pe piata – asa cum am tinde cu totii sa credem la prima vedere. Nu. Cea mai buna masina de spalat rufe are foarte mare legatura cu nevoile unei familii.

Ceea ce e bun pentru mine, poate sa nu fie suficient de bun pentru dumneavoastra … sau invers. Prin urmare, exista foarte mari sanse sa gasiti cea mai buna masina de spalat rufe care sa se incadreze in bugetul dumneavoastra normal (nici prea mare, nici prea mic).

Atunci cand intentionati sa cumparati o masina de spalat rufe, fiti foarte atent la functiile si dotarile sale. Acolo e cheia. O masina de spalat ieftina va avea mai putine caracteristici si dotari. Si invers.

Dotari pentru cea mai buna masina de spalat rufe

1. Tipul de incarcare

Azi cele mai multe masini de spalat au incarcare frontala, printr-un hublou din sticla dura, prin care puteti vizualiza interiorul cuvei. Deschideti huboul si introduceti rufele in interior. Sistemul de spalare cu incarcare frontala utilizeaza mai putina apa, ceea ce face ca o astfel de masina de spalat sa fie mai eficienta. Si de aceea masinile cu incarcare superioara tind sa fie mai ieftine.

2. Capacitatea de incarcare

Producatorii masoara volumul de incarcare in kg de rufe. Alegeti o masina de spalat cu incarcare de 5 kg daca locuiti singur sau cu inca o persoana si optati pentru o masina de spalat rufe cu capacitate de 8-9 kg daca aveti o familie numeroasa si spalati haine aproape in fiecare zil.

3. Materialul din care este realizata cuva

Otelul inoxidabil este fara dar si poate cel mai bun material pentru cuva masinii de spalat. Datorita fiabilitatii sale masina devine atat de puternica incat poate rezista la viteze de centrifugare foarte rapide, ceea ce inseamna automat un timp de uscare mai scurt.

In afara de otel inoxidabil, o masina de spalat poate avea cuva realizata din plastic si portelan, insa acestea sunt folosite mai ales la modelele mai vechi sau de calitate inferioara.

Sigur ca lista dotarilor poate continua, pentru ca exista o multime de functii si caracteristici cu care pot fi prevazute masinile. Asigurati-va ca intelegeti aceste functii, mai exact ca intelegeti in ce masura asteptarile si nevoile dumneavoastra pot fi indeplinite de un model anume.

Concluzie: Care este cea mai buna masina de spalat rufe pentru dumneavoastra?
Cea mai buna nu inseamna cea mai scumpa. Pentru ca exista atat de multe modele si optiuni pe piata, gasirea celei mai bune masini de spalat potrivita nevoilor dumneavoastra se poate face cu putina planificare. Mai intai, ganditi-va daca o masina cu incarcare frontala v-ar fi utila, dupa care ingustati alegerile.

S-ar putea sa gasiti o oferta speciala daca veti cumpara o masina de spalat la pachet cu un uscator de rufe. Este util sa tineti cont si de brandurile cunoscute si apreciate pentru calitate (Samsung, Whirlpool etc).

0 Shares
You May Also Like