Avocatura – O profesie si un adevarat mod de viata

0 Shares
0
0
0

Avocatura este considerata ca fiind una dintre cele mai vechi profesii din lume. Primii avocati au fost considerati oratorii din Grecia Antica, care erau chemati pentru a apara, in acele timpuri, drepturile si libertatile cetatenilor care erau judecati. Insa in ziua de astazi, iar cand spun acest lucru ma refer in special la tara noastra, exista o sumedenie de avocati, specializati in anumite ramuri ale Dreptului.

Bineinteles ca nu toti dintre acestia sunt niste avocati buni, iar asta rezulta din succesele lor si numarul de procese pe care acestia le-au castigat. Iar aici puteti lua ca exemple unii avocati din Bucuresti, deoarece acesti avocati din Bucuresti sunt destul de cunoscuti, in special datorita aparitiei lor la TV. Insa haideti ca in cele ce urmeaza sa mai spunem niste lucruri despre avocatura, pe care probabil, cei mai multi dintre voi nu le cunosc.

In ceea ce priveste avocatura, parerile sunt impartite, iar aici ma refer la faptul ca, exista voci care sustin ca avocatura este o simpla profesie, si voci care spun ca avocatura este un adevarat mod de viata. Asa ca haideti sa vedem la ce se refera fiecare dintre aceste voci.

In primul rand, avocatura este intr-adevar o profesie, deoarece avocatul depune un juramant prin care se obliga sa apere drepturile si libertatile cetatenilor. Dar ganditi-va ca avocatura este si un adevarat mod de viata. De ce spun asta?

Pai e simplu, ganditi-va ca un avocat nu are concediu atunci cand isi doreste, ca poate fi solicitat la orice ora din zi si din noapte si ca nu are un program de lucru fix. In plus, in meseria de avocat ai de-a face cu fel si fel de oameni, care or sa puna fel si fel de intrebari, iar din asta rezulta ca un avocat trebuie sa fie chiar si un bun psiholog.

Mai mult decat atat, cei mai multi dintre oamenii care angajeaza un avocat nu accepta infrangerea, deoarece acestia cred ca de aia au angajat avocatul si ca acesta poate sa ii absolve de orice vina. Insa asta nu este valabil atunci cand legea nu este de partea lor.

Pe langa toate cele spuse in randurile de mai sus, trebuie sa stiti ca exista doua feluri de avocati, si anume: cei care isi reprezinta clientii in fata instantelor de judecata si cei care isi petrec timpul in birourile de avocatura oferind doar consiliere juridica, dar care nu isi reprezinta clientii in fata unor complete de judecata.

In ceea ce priveste onorariile acestora, ele pot fi de trei feluri: onorarii fixe, onorarii forfetare si onorarii de succes. Iar aici va pot spune ca, onorariul orar este stabilit in functie de orele de lucru, onorariul forfetar reprezinta o suma fixa si onorariul de succes reprezinta o suma de bani care a fost stabilita pentru atingerea unui anumit tel.

0 Shares