Touch Screen-ul de pe iPhone nu functioneaza – solutii de depanare

0 Shares
0
0
0

Defectiunile in functionarea touchscreen-ului pe smartphone-urile de la Apple, reprezinta o problema comuna. Esti in cautare de reparatii telefoane Bucuresti? Cei mai buni specialisti, ii poti gasi pe Service-Gsm.ro.

Aceasta problema sau bug cu touchscreen-ul, poate sa apara la orice model de iPhone. Totusi, solutia in cele mai multe cazuri, este una destul de simpla.

Daca ai ceva experienta in depanarea smartphone-urilor si stii destul de bine cum sa dezasamblezi si cum sa asamblezi la loc un smartphone, poti rezolva rapid si foarte usor aceasta problema cu touchscreen-ul, pe orice versiune de iPhone.

Toate modelele de iPhone au un IC separat numit “Touchscreen Controller”, care se ocupa in mod special de functionarea optima a touchscreen-ului. Totusi, Part Number-ul IC-ului pe modele diferite de iPhone, este si el diferit in majoritatea cazurilor, dar functiile logice indeplinite sunt aceleasi. Iata cum puteti rezolva problema touchscreen-ului:

1. Folosind o surubelnita de precizie, indeparteaza toate suruburile carcasei si pune-le intr-un loc sigur.

2. Indeparteaza toate suruburile de la interior si dezasambleaza cu rabdare componentele interne, pana ajungi la placa de baza a iPhone-ului. Tine minte secventa de dezasamblare, pentru a stii cum sa asamblezi telefonul la loc, la fel de rapid.

3. Cand observi placa de baza, vei vedea un IC similar, la majoritatea modelelor. Part-number-ul va fi diferit, dar functiile vor fi aceleasi. De exemplu part-number-ul touchscreen-ului pe iPhone 4S, este TI 343S0538.

4. Fludorul de sudura poate fi foarte uscat, iar aceasta constituie o problema frecventa pentru nefunctionarea touchscreen-ului. Daca constati o uscare accentuata a acestuia, foloseste o perie ESD-safe si curata foarte bine conectorii.

5. Folosind un Hot Air Blower, incearca sa incalzesti toata partea din jurul IC-ului. Asigura-te insa ca faci acest lucru de la o distanta considerabila, nu trebuie suflat aer cald de aproape, pentru ca fludorul de sudura se poate topi. Scopul nostru nu este sa topim fludorul ci sa-l curatam de eventualele impuritati depuse pe acesta.

6. Mai departe, folosind o solutie chimica eficienta in curatarea pcb-urilor (ca de exemplu o solutie de tip IPA), procedeaza la curatarea placii logice, cu ajutorul unei perii de tip ESD-Safe.

7. Asambleaza la loc iPhone-ul, tindand cont de pasii efectuati la dezasamblare. Pentru acest proces trebuie sa ai rabdare, nu trebuie sa te grabesti, altfel vei constata ca iPhone-ul asamblat, nu mai functioneaza deloc. Problema cu touchscreen-ul ar trebui sa dispara.

8. Daca problema nu s-a rezolvat nici in acest mod, probabil ca va fi nevoie sa inlocuiesti controller-ul de touchscreen (SMD).

Touchscreen-urile sunt elemente destul de sensibile si vulnerabile, in interiorul unui smartphone. Manipularea smartphone-ului cu grija, evitarea supraincalzirii, ar trebui sa preintampine in mare parte, aparitia unor astfel de probleme, la nivelul controller-ului de touchscreen.

Totusi, aceste probleme pot fi din fabricatie si se pot acutiza, o data cu trecerea timpului (fludorul neaplicat corespunzator poate produce scurt-circuit – de exemplu) si touchscreen-ul nu va mai functiona sau va incepe sa dea semne de nefunctionare.

Daca observi aceste lucruri, cel mai bine este sa incerci depanarea cat mai rapid sau daca nu te pricepi, sa il duci la un service autorizat.

0 Shares
You May Also Like