Totul despre securizarea telefoanelor mobile

Totul despre securizarea telefoanelor mobile

0 Shares
0
0
0

Intr-un moment de inalta tehnologie, suntem cu totii echipati cu tot mai multe sisteme informatice. In ciuda numeroaselor avantaje pe care le aduce in modul nostru de viata, aceste tehnologii prezinta in mod incontestabil vulnerabilitati care trebuie luate in calcul pentru a ne proteja. Puteti apela si la un service telefoane.

Nu cu mult timp in urma, Google a reparat un defect in sistem care a facut vulnerabile 99% din dispozitivele Android! Problema este prezenta si trebuie luata in considerare.

In acest articol, va vor fi oferite maximum de explicatii despre amenintarile care prezinta un pericol pentru sistemul dvs., inainte de a va oferi solutiile eficiente pe care sa le adoptati pentru a va proteja smartphone-ul sau tableta. Android de vulnerabilitatile web.

Inainte de a face ceva, este mai intai necesar sa fim constienti de contextul in care ne aflam (in siguranta, vreau sa spun). Probabil sunteti cu totii constienti de virusii pe Android, in plus un studiu al lui Kapersky si al INTERPOL-ului au subliniat aceasta problema, dar este prea adesea un abuz al limbajului pentru a evoca toate vulnerabilitatile din domeniul informaticii si, mai exact, web.

Daca vorbim despre “virusi”, ne referim si la troieni, malware, viermi si chiar inginerie sociala in incercarea de a mitui si / sau fura informatii confidentiale. Vom avea putine sanse sa intram in detaliu si sa alegem sa vizam sistemele Android si sa punem acest document la indemana tuturor.

Dar nu va faceti griji, acest fisier este acolo pentru a trata un maxim de puncte si va ofera toate instrumentele pentru a va proteja de pericole. Nimeni nu va poate asigura 100%  conditii de siguranta, dar cel putin aveti ocazia sa va documentati si sa actionati.

Daca va uitati la aceasta pagina, ati facut un prim pas catre securitate. Mergeti mai jos, faceti un tur al principalilor factori de urmarit pe dispozitivele dvs. mobile.

  1. Apeluri telefonice

Acesta este un aspect pe care multi, din pacate, il omitem, dar un smartphone este in primul rand un telefon. De asemenea, o mare majoritate a utilizatorilor actuali ai sistemului Android sunt oameni de o anumita varsta care folosesc telefonul smartphone in principal pentru a apela.

Prin urmare, exista riscuri. Persoana primeste un apel de la un numar pe care nu-l cunoaste sau de la un numar mascat. E greu sa identifici ce este in spatele apelului.

Numarul este ascuns: cea mai buna modalitate in acest caz ar fi sa nu raspundeti. Daca persoana va cunoaste sau daca este important, va lasa cu placere un mesaj pe robotul telefonic.

  1. Navigarea pe Internet

In plus fata de telefonie, smartphone-urile si tabletele noastre au devenit bijuterii tehnologice reale si, in mod evident, permit navigarea pe internet. In plus fata de browserul de internet pe Android, este posibila descarcarea unor alternative, cum ar fi Chrome, Opera sau Firefox, pentru a numi cateva.

In orice caz, stocheaza  date despre dvs.: istoricul cautarilor, site-urile vizitate, conturile si parolele asociate (de exemplu retelele sociale). Pentru a evita riscurile si pentru a va proteja confidentialitatea, va recomandam sa adoptati cateva actiuni care va vor imbunatati viata de zi cu zi:

Stergeti istoricul de navigare si datele formularului

Stergeti modulele cookie si parolele

Goliti memoria cache a browserului

Pentru a face acest lucru, de ce sa nu folositi aplicatia Clean Master care functioneaza foarte bine si va veti curata urmele rapid.

0 Shares
You May Also Like