Cand stii ca este nevoie neaparat de un filtru antimagnetita

Cand stii ca este nevoie neaparat de un filtru antimagnetita

0 Shares
0
0
0

Filtrul antimagnetita este un filtru al carui rol este sa atraga cu ajutorul magnetului sau particulele metalice, feroase, din apa. Practic, ceea ce este posibil sa fie atras de un magnet, va fi atras de acest filtru.

Unde se monteaza un filtru antimagnetita?

Dat fiind rolul lui foarte important, filtrul antimagnetita se poate instala fie pentru intreaga retea de apa, fie pe consumatorii mai sensibili, cum ar fi masina de spalat rufe sau centrala termica sau boilerul de apa calda. Instalarea lui este foarte usoara si curatarea se face in acelasi fel, foarte usor.

Cum cureti un filtru antimagnetita?

Filtrul antimagnetita se curata simplu, prin indepartarea impuritatilor si apoi spalarea acestuia. Dupa acest procedeu, filtrul este pus inapoi pe instalatie, continuandu-si  „munca” de strangere de impuritati.

Cand stii ca este nevoie neaparat de un filtru antimagnetita?

Indiciile care semnalizeaza ca exista magnetita in instalatia de incalzire, centrala sau boiler sunt destul de multi si vizibili.

Ne putem da seama ca exista depuneri mari de magnetita daca centrala intra in avarie si nu mai functioneaza, iar avariile afisate pe display-ul centralei au legatura cu pompa de circulatie a centralei sau cu schimbatorul de caldura. Atunci este neaparat nevoie si necesar sa punem un filtru antimagnetita.

Un alt indiciu consta in cresterea consumului de gaz ca urmare a randamentului scazut al centralei.  Este evident ca ceva nu merge iar daca filtrul antimagnetita nu a fost instalat, este cazul sa se faca acest lucru. Daca se intampla asta cu un filtru pus, este bine sa se faca o curatare a acestuia de impuritati. Cel mai probabil este foarte plin.

Ne mai putem ghida si dupa alte semne, cum ar fi: se aud zgomote in centrala, caloriferele nu se mai incalzesc sau scot diverse zgomote, centrala nu mai produce apa calda sau agent termic la temperatura pe care am setat-o. Toate acestea sunt indicii clare ca ceva nu merge iar cea mai plauzibila cauza este calitatea apei din instalatie. Inseamna ca au inceput sa existe depuneri si filtrul, cum am spus, fie trebuie montat de urgenta, fie trebuie curatat.

Chiar si atunci cand robinetii instalatiei sunt blocati si nu se inchid sau deschid complet avem un semnal de alarma ca exista multe depuneri.

Aceste depuneri de deseuri feromagnetice apar in special in instalatiile care folosesc calorifere din fonta sau otel. Insa problema se rezolva rapid, cu ajutorul acestui filtru. Pe langa impuritatile feroase, acest filtru poate sa retina si impuritati de tipul namol sau nisip, crescand calitatea apei din instalatie.

Beneficiile unui filtru antimagnetita sunt evidente si clare. Fara un asemenea filtru, consumatorii precum centrala termica sau boilerul de apa calda ar suferi avarii grave care ar putea duce chiar la imposibilitatea folosirii lor.

Exista mai multe tipuri de filtre de apa, iar alegerea lor trebuie sa aiba in vedere scopul pentru care vor fi folosite. Se recomanda ca filtrul de apa sa nu suprafiltreze apa. Pentru apa de baut si gatit sunt indicate filtrele bazate pe osmoza inversa, deoarece ofera utilizatorilor o apa mai buna, mai curata si mai sigura.

0 Shares
You May Also Like